Gå til sidens hovedinnhold

Egor Filipenko i retten: – Det var brutalt mange shotter

Artikkelen er over 5 år gammel

LILLESTRØM: Hevder han ikke kjørte bil med 2,38 i promille.

Mandag måtte «Skal vi Danse»-profilen Egor Filipenko møte i Nedre Romerike tingrett, tiltalt for kjøring i påvirket tilstand.

Det var en januarkveld i år at politiet mener Filipenko satt seg bak rattet mens han var påvirket av alkohol.

Ifølge tiltalen skal danse-profilen hatt en promille på 2,38.

– Det siste jeg husker

Mandag forklarte Filipenko seg i tingretten.

28-åringen erkjente seg ikke skyldig da retten ble satt i Nedre Romerike tingrett mandag.

Filipenko forklarer at han var på jobb litt lenger denne dagen da promillekjøringen skal ha skjedd og at han skulle videre på en jobbfest.

– Vi begynte rett på sjampanje. Det ble servert mat i åttetiden. Det var deretter shottekonkurranse, forklarte Filipenko.

Han forklarer at han gikk ut etter shottekonkurransen.

– Det er det siste jeg husker. Jeg måtte ut fordi jeg følte meg dårlig. Jeg husker at jeg så bilen min og at lysene på bilen var på. Jeg husker ikke mer enn at jeg sto ved bilen.

Han forklarer videre at han ikke kan skjønne at han satt seg inn i bilen for å kjøre.

– Jeg vet ikke hvem som kan ha kjørt bilen. Jeg hadde kun kjørt bilen til festen. Mange var innom huset i løpet av kvelden. Denne bilen var heller ikke min. Den tilhører jobben og mange kan ha benyttet den, forklarer han.

– Jeg skammer meg over alkoholinntaket. Det var brutalt mange shotter, fortsetter han.

På spørsmål om han selv husker at politiet kom, svarer han at det gjør han ikke, men at han husker håndjern og at han senere våknet på glattcelle.

Filipenko forklarer videre at han føler seg trakassert av media.

– Det har gått ni måneder, og jeg hadde ikke trengt å bli trakassert av media hele denne tiden. Dette er ikke en behagelig sak for meg å være borti. Hvis jeg hadde husket, så hadde jeg sagt det før.

Aktor i saken, Tone Riksen, ber om 36 dagers ubetinget fengsel og 52.000 i bot for Egor Filipenko.

Vitneforklaring

Vitnet som skal ha kontaktet politiet etter å ha observert kjøringen forklarte seg etter at Filipenko selv hadde avgitt forklaring.

– Natt til 25 januar, rett etter midnatt skulle jeg lukke vinduet fordi jeg hadde luftet. Da så jeg en mann som var svært beruset. Han greide nesten ikke å gå, forklarer vitnet.

Vitnet forklarer videre at vedkommende satte seg inn i bilen og rygget opp i oppkjørselen til nabohuset, hvor han deretter kjørte fram og tilbake før bilen havnet i grøfta.

– Jeg er sikker på at det er den samme mannen som satte seg inn i bilen som politiet tok med seg.

Politibetjenten som anholdt Filipenko vitnet også i tingretten mandag.

– 12 minutter over midnatt fikk vi melding om en person som hadde sjanglet, deretter satt seg i bilen og kjørt av gårde. Vi var på stedet etter tre minutter, forklarte politibetjenten som forteller at den tiltalte sto ved  bilen og snakket i telefon da politiet ankom.

– Han sa i telefonen at han trengte hjelp på grunn av en ulykke eller lignende. Tiltalte avfeide og og forsto ikke at vi var politi. Vi fant bilnøklene i hans høyre jakkelomme. Tiltalte nektet å si hva han het, men sa han ikke hadde kjørt.

Kollega: – Han ringte og sa at han satt i grøfta

En kollega av Egor Filipenko vitnet også i retten. Han var på samme festen denne kvelden.

– Jeg var sjåfør denne kvelden. Da vi var i ferd med å avslutte kvelden ser jeg Egor går ut. Han ringte meg og fortalte at han satt i grøfta utenfor i en snøfonn og ser på en bil.

Kollegaen forklarer videre at han ber Filipenko vente.

– Han var rolig og jeg fikk ikke inntrykk av at han hadde kjørt bilen. Han sa ingenting om at bilen var krasjet eller at den var kjørt ut. Jeg opplevde det ikke slik at han ikke greide å ta vare på seg selv, sier vitnet.