Opplaget øker for tredje året på rad for RB

De ansatte i Romerikes Blad kan juble for opplagsvekst for tredje år på rad. Thor Fremmerlid (fra venstre), Hege Jenssen, Martin Holterhuset, Torstein Davidsen, Espen Bolstad, Lisbeth Lund Andresen, Per Stokkebryn, Marius Bals, Anita Eriksen, Stine Løkstad, Elisabeth Lunder, Hege Pedersen, Caroline Bjerkland, Inger Lise Egeland, Sara Gorgij Aalykke, Beate Kvien, Britt Hoffshagen, Ove Haug, Linda Ingier, Toril Hedum, Solveig Rudi Andersen, Rune Fjellvang, ansvarlig redaktør Magne Storedal (foran til venstre) og nyhetssjef Lars Lier.

De ansatte i Romerikes Blad kan juble for opplagsvekst for tredje år på rad. Thor Fremmerlid (fra venstre), Hege Jenssen, Martin Holterhuset, Torstein Davidsen, Espen Bolstad, Lisbeth Lund Andresen, Per Stokkebryn, Marius Bals, Anita Eriksen, Stine Løkstad, Elisabeth Lunder, Hege Pedersen, Caroline Bjerkland, Inger Lise Egeland, Sara Gorgij Aalykke, Beate Kvien, Britt Hoffshagen, Ove Haug, Linda Ingier, Toril Hedum, Solveig Rudi Andersen, Rune Fjellvang, ansvarlig redaktør Magne Storedal (foran til venstre) og nyhetssjef Lars Lier. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Veksten inspirerer til å gjøre RB enda bedre, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal.

DEL

Tirsdag er mediebransjens store talldag. Da offentliggjøres både nye leser- og opplagstall.

For Romerikes Blad er tallene veldig hyggelig lesning. For tredje år på rad opplever avisen solid vekst.

– Det er veldig gledelig at RB øker så mye i opplag. For å være en slagkraftig og viktig avis trenger vi mange lesere. Jeg opplever at leserne er godt fornøyd med produktet vi lager. Veksten inspirerer til å gjøre RB enda bedre, sier sjefredaktør Magne Storedal.

De ferske tallene viser at RB har et nytt godkjent opplag på 28.832. Det er en økning på 1.992 fra året før.

– Tar pulsen på det som skjer

Storedal mener at framgangen viser at avisen treffer med å gi leserne godt innhold.

– Det skjer veldig mye på Romerike hver eneste dag. Vi forsøker etter beste evne å finne og reagere på det som engasjerer leseren, og som hun opplever som relevant og viktig. I RB er vi opptatt av å levere innhold som skaper debatt og samtale.  Lesernes gode tilbakemeldinger viser at denne strategien virker, sier han.

Storedal sier at papiravisen og nettutgaven mer og mer skiller lag.

– På nett direkterapporterer vi mer og mer fra hendelser, begivenheter og sportsarrangementer med levende bilder og live-oppdatering. Her opplever jeg at RB i større og større grad tar pulsen på det som skjer på Romerike, sier Storedal.

Nytt regelverk

Det er Mediebedriftenes Landsforening (MBL) som legger fram tallene. Foreningen forteller at de ferske opplagstallene er basert på nytt regelverk: De digitale lesertallene har ny rapporteringsmetode, mens lesertall for papiraviser måles på samme måte som tidligere. Dette gjør at papirlesertallene er sammenlignbare med tidligere tall, mens opplagstallene og de digitale lesertallene ikke kan sammenlignes med tidligere tall.

De ferske lesertallene viser at RB har en svak nedgang av folk som leser papiravisa.

Når det gjelder den digitale lesningen viser de nye MBL-tallene et kraftig fall i lesningen av nyheter på PC. I tillegg øker lesningen på mobil mye. Samlet faller lesertallet for RB med 13.900 lesere. I denne målingen er ikke nettbrettleserne med. De utgjør cirka halvparten av leserne på PC.

– Vi står midt i et metodeskifte på lesertallsmålingene. Det presenteres kun digitaltall for titler målt på PC/Mac og mobil, målinger for nettbrett kommer først med i rapporteringen fra 2019, forklarer administrerende direktør i MBL, Randi S. Øgrey, til MBLs nettsider.

Artikkeltags