Nå kommer snøen igjen: – Det kan bli mer utfordrende i trafikken

NEDBØR: De gule feltene markerer områder der det per i dag er størst sjanse for mer enn fem centimeter snø på torsdag.

NEDBØR: De gule feltene markerer områder der det per i dag er størst sjanse for mer enn fem centimeter snø på torsdag. Foto:

Førstkommende torsdag er det forventet 10 centimeter snø over hele Romerike.

DEL

Mandag morgen for to uker siden ble preget av snøkaos og flere trafikale problemer på romeriksveiene.

Førstkommende torsdag er det igjen forventet snø over hele Romerike, noe som kan by på utfordringer.

– Det vil være relativt små mengder med snø tirsdag kveld og på onsdag, men på torsdag kommer det muligens 10 centimeter med snø, sier vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen, til RB tirsdag kveld.

Bentsen legger til at nedbøren vil gi seg natt til fredag, men at man ikke skal se bort ifra at nedbøren kan bidra til vanskelige kjøreforhold på torsdag.

– Det blir hvitere og hvitere nedbør. Det er lenge siden det var snø sist, så det kan bli mer utfordrende i trafikken, sier hun.

Nedbøren vil falle over hele Romerike, hvor det vil komme mest snø på torsdag er ikke lett å si, men det kan komme opptil 15 centimeter snø enkelte steder.

I tillegg til at det er forventet nedbør, vil også temperaturen komme til å synke inn mot helgen og bli lavere for hver dag.

SOL: Inn mot helgen kommer temperaturen til å falle over Romerike, og sola vil komme etter all snøen som er forventet på torsdag.

SOL: Inn mot helgen kommer temperaturen til å falle over Romerike, og sola vil komme etter all snøen som er forventet på torsdag. Foto:

Til helgen vil det derimot bli mye fint vær og sola titter fram igjen.

– Til helgen er det nok fine muligheter for å gå på ski. Temperaturen stiger nok litt igjen om en ukes tid, men det er fortsatt litt usikkert ettersom det er så langt fram i tid, sier vakthavende meteorolog.

Tone Sorken, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, oppfordrer bilister til å følge med på værmeldingen.

– Kommer det litt snø så kan det skje ting, så det kan være greit å ha beregnet ekstra tid om man har behov for å rekke noe, sier hun.

I tillegg til å følge med og beregne tid, informerer hun at man bør avpasse farten etter forhold, ha en god avstand til biler foran og å ikke ferdes på sommerdekk nå om vinteren.

Artikkeltags