Krever både forvaring og fengsel i Simmons-saken

DREPT? Paul Simmons døde i februar 2015. Nå står to menn tiltalt for å ha drept ham.

DREPT? Paul Simmons døde i februar 2015. Nå står to menn tiltalt for å ha drept ham. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

To menn på 38 og 35 år må dømmes til henholdsvis fengsel i 17 år og forvaring i 21 år for drapet på musikeren Paul Simmons i 2015, mener påtalemyndigheten.

DEL

Ifølge aktor Cecilie Schløsser Møller kjøpte de to kameratene heroin og fikk stoffet i Paul Simmons (25).

Simmons døde av nedkjøling i et badekar på et hotell i Oslo sentrum i februar 2015.

– Utrolig hensynsløst

Ifølge tiltalen skal de to bevisst ha dopet og kjølt ned Simmons, som senere døde av sirkulasjonssvikt. Deretter skal de ha forsøkt å svindle flere banker og kredittselskaper ved å utgi seg for å være Simmons.

Aktoratet mener de tiltalte har utvist en usedvanlig kynisme.

– Det å gi Simmons heroin for å holde ham i sjakk, viser en utrolig hensynsløshet, sa Møller på den åtte uker lange rettssakens siste dag i Oslo tingrett onsdag.

Flere andre forhold

De to er også tiltalt for grovt ransforsøk av en annen person ved å tvinge i ham ulike medikamenter og deretter kjøle ham ned. Etterpå forsøkte de å overføre en halv million kroner fra kontoen hans, ifølge påtalemyndigheten. Men forsøket lyktes ikke fordi politiet tok seg inn i leiligheten. Mannen som ble forsøkt ranet, måtte legges inn på intensivavdeling på sykehus.

– Han var i livsfare, mener Møller.

I tillegg er 35-åringen tiltalt for å ha truet en kvinne til å gjøre seksuelle handlinger med seg selv mens han filmet, og deretter voldta henne, og for å ha truet en mann til å gjøre seksuelle handlinger med seg selv og til å overføre 92.000 kroner til ham.

Nekter skyld i drap

Begge de tiltalte har nektet straffskyld for drap, men har erkjent straffskyld for bedrageri. 35-åringen har også delvis erkjent straffskyld for voldtektene.

Rettssaken mot de to har vart i åtte uker.

– Men begge benektet bedrageriene så lenge de kunne. Erkjennelsene kom først da de skjønte at de ikke hadde noe valg, understreket aktor i retten.

35-åringen som aktoratet mener må dømmes til forvaring, er tidligere straffedømt for vold mot tidligere samboere og ekskjærester. Ifølge påtalemyndigheten bør forvaringsstraffen ha en minstetid på ti år.

Artikkeltags