Kortet som er kjekt å ha

680.000 nordmenn må fornye helsetrygdkortet sitt i år.

680.000 nordmenn må fornye helsetrygdkortet sitt i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

680.000 nordmenn må fornye dette kortet i år.

DEL

Europeisk helsetrygdkort hjelper hvert år tusenvis av norske turister på ferie i EØS-land. Kortet har en varighet på tre år. De 680.000 kortene som ble utstedt i 2014 må altså fornyes i år.

– Bestill kortet gratis på nettsiden vår før du drar på ferie, oppfordrer avdelingsdirektør Heidi Kvaal Djupvik ved Helfo servicetjenester. Alle i familien må ha hvert sitt helsetrygdkort.

Ved å vise fram helsetrygdkortet hos offentlig lege eller på offentlig sykehus, har du rett til dekning av nødvendig helsehjelp i et annet EØS-land på samme vilkår som innbyggerne i landet du ferierer i. Du må også betale den samme egenandelen som borgerne der.

Helsetrygdkortet gir deg trygghet for at du får nødvendig helsehjelp i alle EØS-land og Sveits. Men kortet gjelder ikke i Tyrkia og i den tyrkiske delen av Kypros, da disse ikke er EØS-land. Der er det kun reiseforsikring som gjelder.

– Vi anbefaler at alle også har en privat reiseforsikring, blant annet fordi helsetrygdkortet ikke dekker hjemtransport, sier Kvaal Djupvik.

Kortet dekker selvsagt heller ikke tyveri av eiendeler på reisen.

(ANB)

Artikkeltags