Gikk 89 millioner i pluss: – Svært tilfredsstillende

MEGET FORNØYD: Lørenskog-rådmann Ragnar Christoffersen er glad for at budsjettrammen holdes samtidig som etterspørselen øker.

MEGET FORNØYD: Lørenskog-rådmann Ragnar Christoffersen er glad for at budsjettrammen holdes samtidig som etterspørselen øker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En kombinasjon av økte skatteinntekter, lavere pensjonskostnader, reduserte renteutgifter og god økonomistyring i tjenesteområdene ga Lørenskog kommune et netto driftsresultat på 89 millioner kroner i 2018.

DEL

Det regnskapsmessige overskuddet endte på 57 millioner kroner, mens tjenesteområdene hadde et samlet mindreforbruk på seks millioner av et samlet budsjett på nesten to milliarder kroner, skriver Lørenskog kommune i en pressemelding.

Skatteinntektene var 28 millioner kroner høyere enn budsjettert. Dette er en vekst på 6,7 prosent fra 2017 – mens skatteveksten i Norge var 3,8 prosent i samme periode.

Rådmann Ragnar Christoffersen er meget fornøyd med regnskapsresultatet.

– Det er svært tilfredsstillende at tjenesteområdene styrer innenfor budsjettrammen samtidig som etterspørselen er økende. Det har vært krevende å gjennomføre det ambisiøse investeringsprogrammet, men de viktigste utbyggingsprosjektene er i hovedsak gjennomført som planlagt, sier han.

Investeringsprogrammet for 2018 var meget omfattende.

Lørenskog kommune har investert for 444 millioner kroner, og det meste av investeringene er knyttet til barnehager, skoler og omsorgsboliger, samt utbygging og fornying av infrastruktur (vann, avløp etc.).

300 millioner kroner av investeringer er finansiert ved bruk av lån.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken