Historisk godt resultat for lokalbanken

REKORDRESULTAT: Banksjef Siri Berggreen i Lillestrømbanken.

REKORDRESULTAT: Banksjef Siri Berggreen i Lillestrømbanken. Foto:

Siri Berggreen kan smile hele veien til Lillestrømbanken over resultatet fra første halvår: Et overskudd på 60,6 millioner er ny rekord.

DEL

– God utlånsvekst, høyt utbytte fra Eika Gruppen og en engangseffekt fra reversering av gruppenedskrivninger utgjør et betydelig bidrag til det sterke resultatet, sier administrerende banksjef Siri Berggreen i en pressemelding.

Økning på 38 millioner

Fasit etter første halvår viser et historisk høyt resultat etter skatt på 60,5 millioner kroner – mot 38 millioner i første halvår i 2018.

Utlånsveksten så langt i år er på totalt 16,5 prosent, og banksjefen slår fast at Lillestrømbanken har lykkes med sin satsning i lokalmiljøet.

Mens utlån til privatmarkedet har økt med 919 millioner kroner de siste 12 månedene, økte næringslån med 408 millioner i samme periode.

Rentenettoen er 5,4 millioner kroner høyere enn første halvår i 2018, og er drevet av høyere utlånsvolum og en renteøkning fra mai, skriver banken i pressemeldingen.

– Økende markedsrenter medfører at banken har økt rentene på utlån og innskudd fra 7. augsust, opplyser Berggreen.

Høyere driftskostnader

Driftskostnadene for første halvår er på 43,1 millioner kroner, noe som er 3,2 millioner høyere enn i samme periode i fjor.

– For å håndtere god vekst har banken økt kapasitet på kunderådgivning, sier Siri Berggreen, som mener Lillestrømbanken er godt kapitalisert og har mjulighet til å vokse videre.

Artikkeltags