Torsdag kveld har politiet jaktet på det som skal være en bevæpnet mann i Lørenskog-området.

– Det ringte en kar fra Lørenskog som fortalte at han hadde lagt ut bilen sin til salgs på Finn. I kveld fikk han besøk av en som hevdet han var interessert i å kjøpe, men da han kom til adressen, dro han opp en revolver, opplyser operasjonsleder Petter Olausson i Øst politidistrikt.

Ransforsøket lyktes imidlertid ikke.

– Selgeren ble truet ned på gulvet, men han forholdt seg i ro og sa at han ikke var villig til å gi fra seg bilen. Det endte med at raneren forlot stedet uten å ha fått med seg noe, sier Olausson.

Offeret skal ha opplyst at revolvermannen også tidligere har vært på stedet, da for å prøvekjøre bilen – en Mercedes C-klasse.

Gjerningsmannen skal være en mann av pakistansk opprinnelse.

– Vi har vært på stedet. I tillegg er fornærmede avhørt av kriminalvakta. Telefonnummeret som gjerningspersonen har brukt, tilhører en mann i Oslo. Oslo politidistrikt har fått kontroll på vedkommende, men det er neppe snakk om den samme personen, sier han.

I stedet tror politiet at enda et lovbrudd er begått – ID-tyveri.

– Vedkommende opplyser at han er blitt utsatt for identitetstyveri. I tillegg er det en rekke vitner som kan bekrefte at han ikke har vært i Lørenskog, og vi anser at han har alibi. Vi tror noen har bestilt et telefonabonnement i hans navn, sier Olausson.

Lørenskog lensmannskontor overtar nå etterforskningen av saken.