Tunnel stengt etter mulig lekkasje

Artikkelen er over 2 år gammel

Rælingstunnelen i retning Lillestrøm er stengt mandag ettermiddag.

DEL

– Det har vært en mulig lekkasje fra en tankbil. Brannvesenet og politiet er på stedet og vi venter tilbakemelding fra dem om hvor lenge tunnelen blir holdt stengt, sier operatør Christofra Key-Nilsen i Vegtrafikksentralen til rb.no.

Operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt opplyser at det skal ha vært observert at det rant væske fra tankbilen, som førte til at nødetatene ble kontaktet.

– Den kjørte gjennom tunnelen og bort til Dynea i Lillestrøm. Politi og brann har vært på stedet for å undersøke nærmere.

Ifølge politiet skal tankbilen ha vært lastet med metanol.

– Metanol er ikke det farligste stoffet sånn sett, men tunnelen ble tømt for biler og viftene har gått for fullt for å lufte ut.

Vegtrafikksentralen på Twitter like etter klokken 17 at tunnelen igjen er åpnet for trafikk. Det vil likevel være lange køer i området på grunn av den mulige lekkasjen.

Mandag kveld opplyser operasjonslederen at det mest sannsynlig er en sikkerhetsventil på tankbilen som sørget for lekkasjen.

– Vi klarte ikke å finne noen annen lekkasje, dermed antar vi at trykket i tanken har ført til at sikkerhetsventilen har gjort det den er laget for og da har det lekket metanol, sier Lorentzen.

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags