Skilek til tusen i Marikollen

BEST I NORGE? Ordfører Ståle Grøtte i Rælingen klipper snora for det nye skilekområdet i Markollen. Best i Norge, tror han.

BEST I NORGE? Ordfører Ståle Grøtte i Rælingen klipper snora for det nye skilekområdet i Markollen. Best i Norge, tror han.

Marikollen skal bli et ski- og idrettsanlegg for alle, et Naturens familieland. Nå er barneområdet tatt i bruk. Kanskje er det landets beste.

DEL

Barneområdet som nå står klart inneholder gratis skitrekk (barnebånd), skibakke, akebakke og grillhytter til fri bruk for alle.

– Vi i Rælingen Alpin fikk veldig god respons på vår undersøkelse i fjor sommer og talen var klar:

For å kunne utvikle Naturens Familieland i Marikollen ønsket folket et større barneområde der også de minste og familiene kunne tilbringe tid, forteller primus motor og styreleder i Rælingen Skiklubb Alpin, Cecilie Wenger.

Best i Norge?

– Barnebåndet og familieområdet med barnebakke, akebakke og grillplasser er et fantastisk og etterlengtet tilbud for barnefamilier både i Rælingen og området rundt, sier Rælingens ordfører Ståle Grøtte.

Sammen med Marikollens øvrige idretts- og aktivitetstilbud tror han det er vanskelig å finne et bedre idretts- og familiested i hele landet.

– Her kan de aller minste barna oppleve mestring og utvikle skiferdigheter blant morsomme figurer i barneløypa. Et ekstra pluss er at barnebåndet ikke koster noe. Sammen med gratis utlån av skiutstyr fra BUA Rælingen har vi et tilbud der man garanterer at alle kan være med å teste ut sin skiglede, understreker Grøtte.

Dugnadsdrevet

Marikollen skisenter eies og driftes av Rælingen Skiklubb Alpingruppe, som er en dugnads- og foreldredrevet klubb med lange og stolte tradisjoner.

I Marikollen skal det være plass og rom til alle og klubben vil sørge for at Marikollen Skisenter gir det beste tilbudet for skileik og skiglede for alle barn, unge og voksne i nærmiljøet.

Gode partnere

– For Marikollen skisenter og Rælingen alpinklubb betyr det nye familieområdet med barneskibånd at man er på god vei til å gi et komplett tilbud til barn, ungdom og voksne på Romerike og i omegn, sier styreleder Cecilie Wenger.

Hun sier hun er utrolig stolte over å ha fått med seg Sparebanken 1 Østlandet på laget og har inngått en tre år lang samarbeidsavtale på 3 år.

– Ski er breddeidrett og vi i klubben jobber for å legge til rette for ekte skiglede for alle barn og unge i grenene alpin, hopp og langrenn. Nå har vi fått et fantastisk familieområde der vi også kan gi tilbud til de aller yngste, forteller en stolt styreleder i hovedklubben, Nils Svensøy.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken