– I utgangspunktet må man være tilstede på puben for å kunne delta, men vi kjører akkurat denne Live Quiz'en direkte på Facebook slik at også de der hjemme også kan delta og kanskje finne ut at «det var jo ikke så vanskelig, bare morsomt» sier Skedsmo-mannen Terje Nybro i firmaet Live Quiz AS.

For dem som har brukt quiz-programmet Kahoot, vil det man kunne kjenne seg igjen i denne quizen.

– Det ligner på Kahoot, men vårt program vil ha mer stabilitet og flere funksjoner og alternativer som kan brukes. Programvaren for dette er ikke helt på plass foreløpig, men i løpet av tre til fire uker vil vi starte å sende Live Quiz til alle puber i Norge.

Allerede har 90 puber rundt om i Norge meldt sin interesse for nyvinningen.

– Når dette systemet er oppe vil man kunne sitte og konkurrere mot hverandre enten du sitter på pub i Bodø eller Lillestrøm, forteller Nybro.

Torsdag kan du følge live quiz på Quiz-ekspertens Facebook-side.

Har laget 45.000 spørsmål

Den selvutnevnte quiz-eksperten har en database på 45.000 spørsmål som han har skrevet ned siden starten.

– Jeg begynner å få en god database, som oppdateres jevnlig. For meg er det ikke noe poeng i å arrangere en quiz som er for vanskelig, fordi da vil ikke folk komme tilbake. Har man en god fordeling på fra 50 prosent riktige svar hos de dårligste til 90–95 hos de beste har man laget en god quiz, mener han.

Sender direkte fra Lillestrøm

Allerede tirsdag kveld sender han quiz direkte fra Republic på Facebook.

– Etter det jeg vet så er det aller første gang i historien at noe sånt er blitt arrangert. Dessverre kan ikke de der hjemme konkurrere med deltakerne på puben, men man kan jo konkurrere mot hverandre hjemme, sier han smilende.

Her kan du følge kveldens quiz fra Republic, direkte fra 18.25

Tjener penger

Firmaet som han startet i 2003 ble raskt så populært at han nå jobber med quiz – på heltid.

– Plutselig ble det så mye å gjøre at jeg sluttet i jobben, nå jobber jeg hjemmefra på kontoret mitt på Skjetten.

– Tjener du penger på denne jobben?

– Jeg selv har en beskjeden lønn, men firmaet Live Quiz AS vil nok få det bra. Håpet er at vi innen september skal ha 200 puber som bruker systemet vårt hver uke. Antall puber ganger salgssummen hver uke, ja da blir det jo noen kroner i inntekter. Men med tanke på at vi også skal introdusere dette til puber i andre land som har tilnærmet lik klokkeslett som oss, så trenger vi jo markedsføringskroner til dette, sier Nybro.