Høyre har mottatt minst 12 varsler: Unge Høyre-fylkesledere i krisemøte

HASTEINNKALT: Maren Winnem (21) fra Eidsvoll er fylkesleder i Akershus Unge Høyre.

HASTEINNKALT: Maren Winnem (21) fra Eidsvoll er fylkesleder i Akershus Unge Høyre. Foto:

Alle fylkeslederne i Unge Høyre samles i Oslo i dag for å diskutere varslingssakene. Høyre har mottatt minst 12 varsler mot flere personer i Unge Høyre.

DEL

Det er en svært preget ledelse i Unge Høyre som lørdag sitter samlet på Bislett i Oslo. Møtet startet klokka 12 og pågikk fortsatt ved 14-tiden.

– Vi har fått flere varsler etter pressekonferansen fredag. Til sammen er det snakk om tolv varsler, sier generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre til NTB.

La seg flate

Fredag la Høyre og Unge Høyre seg flate. Da hadde de fått inn sju varsler etter at ungdomspartiets leder, Kristian Tonning Riise, gikk av sent onsdag kveld på grunn av upassende seksuell oppførsel.

Blant dem er saken Aftenposten omtaler lørdag. I 2014 ble Unge Høyre varslet om at Riise hadde hatt seksuell omgang med en 16 år gammel, svært beruset jente på et fylkesårsmøte.

Aarset bekrefter overfor NTB at de først ble kjent med den saken etter at Riise gikk av, og at den var en av de sju varslene de kjente til fredag ettermiddag.

Unge Høyre-ledere hasteinnkalt

Lørdag er Unge Høyres fylkeslagsledere samlet i Oslo for å snakke om varslingssakene og hvordan de har blitt fulgt opp.

– Vi har mange medlemmer som naturlig nok kan ha behov for å snakke med noen. Det er vårt ansvar å sørge for at de blir ivaretatt. Derfor samler vi fylkeslederne. Vi ber også om forståelse for at dette er unge mennesker som ikke er profesjonelle aktører overfor pressen, og at pressen tar hensyn til det, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot i en tekstmelding til NTB.

Flere saker skal ha blitt meldt inn til Unge Høyre sentralt tidligere, men ikke blitt fulgt opp tilstrekkelig av hovedorganisasjonen.

Etter det NTB kjenner til, møttes fylkeslederne klokken 12 på Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet Storbyuniversitetet).

KRISEMØTE: Unge Høyre har flydd inn alle fylkeslederne inn til hovedstaden for krisemøte lørdag formiddag. Foto:NTB scanpix

KRISEMØTE: Unge Høyre har flydd inn alle fylkeslederne inn til hovedstaden for krisemøte lørdag formiddag. Foto:NTB scanpix Foto:

Maren Winnem (21) fra Eidsvoll er fylkesleder i Akershus Unge Høyre. Hun sitter også i kommunestyret i hjemkommunen.

Winnem skriver i en sms til Romerikes Blad at hun ikke ønsker å kommentere denne saken.

(NTB)

Artikkeltags