Gå til sidens hovedinnhold

Slik hyller de Trøen: – Utrolig gledelig

Artikkelen er over 3 år gammel

De andre stortingspolitikerne på Romerike gleder seg over nyheten om at Tone Wilhelmsen Trøen blir ny stortingspresident.

– Det er utrolig gledelig for oss på Romerike at Tone blir stortingspresident. Jeg ønsker henne lykke til! Dette er noe hele regionen kan glede seg over, sier Himanshu Gulati (Frp) fra Skedsmo.

Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik fra Sørum vil også gratulere.

– Det er bare å gratulere Tone med et viktig og ansvarsfullt verv. Det er Høyre som har plukket ut, og jeg synes de har funnet en dyktig kandidat, Jeg tror at Tone vil gjøre en god jobb som stortingspresident, sier han.

Venstres mann i presidentskapet på Stortinget, Abid Raja, er fornøyd med at Høyre falt ned på en kvinne til vervet. Han legger til at Trøen er en stortingspresident hele Venstre vil stå samlet bak og sammen med.

– Dessuten er hun veldig likandes som person, som jeg gleder meg til å jobbe med framover. Dette er jo også bra for Akershus, sier Raja.

Anniken Huitfeldt (Arbeiderpartiet) fra Jessheim valgte å tvitre etter at nyheten kom.

– Du blir en strålende stortingspresident. Gleder meg til å se ei dame fra Eidsvoll med presidentklubba og alle eidsvollsmennene på maleriet bak, skriver hun.

Strømmens supportergruppe Strømmen Greyhounds bruker humor:

 

Finansmannen Petter Stordalen benytter anledningen til å trekke fram kjønnsbalansen i det politiske Norge og hyller nyheten med sin egen klappeemoji:

 

«Gratulerer Tone W. Troen med Norges høyeste offentlige verv etter Kongen!», skriver han.

FAKTA: Dette er Tone Wilhelmsen Trøen (født 23. februar 1966)

Bosted: Eidsvoll, oppvokst i Nes.

Sivil status: Gift med Per Kristian Trøen, senterleder på Strømmen Storsenter. Tre sønner, Fredrik, Martin og Eirik.

Jobb: Stortingsrepresentant for Høyre siden 2013. Parlamentarisk nestleder for Høyre fra 2017.

Utdannelse: Sykepleier.

Politisk erfaring: I perioden 2017–2021 er hun leder for familie- og kulturkomiteen. Hun har også vært rådgiver for Høyres stortingsgruppe i barne-, familie- og kulturkomiteen (2005). Før valget i 2013 var hun partiets rådgiver i helsepolitiske spørsmål. Ble valgt inn i kommunestyret i Eidsvoll i 1995 og var etter hvert både ordførerkandidat og gruppeleder for Eidsvoll Høyre.

Aktuell: Blir torsdag valgt som landets nye stortingspresident.

Kommentarer til denne saken