Bedrageridømt politiker ba om etterlønn – Stortinget sier nei

FIKK NEI: Mazyar Keshvari (Frp) har erkjent å levert fiktive reiseregninger. Stortinget har avvist kravet hans om etterlønn.

FIKK NEI: Mazyar Keshvari (Frp) har erkjent å levert fiktive reiseregninger. Stortinget har avvist kravet hans om etterlønn. Foto:

Av

Mazyar Keshvari (Frp) innrømmet at han leverte falske reiseregninger til Stortinget. Det hindret ham ikke i å be Stortinget om å få etterlønn.

DEL

Mazyar Keshvari fra Rælingen har vært vara for partileder Siv Jensen på Stortinget. Da Fremskrittspartiet gikk ut av regjering nylig, mistet han denne plassen. I etterkant har han bedt om å få etterlønn i tre måneder fra 2. februar, tilsvarende 248.000 kroner, skriver Aftenposten.

Stortingets presidentskap sa nei. Bakgrunnen er at Keshvari i oktober ble dømt til sju måneders fengsel for grovt bedrageri. Han hadde fått utbetalt 450.000 kroner fra Stortinget på grunnlag av falske reiseregninger. Keshvari har innrømmet forholdet, men straffeutmålingen er anket til lagmannsretten.

– Etter en samlet vurdering av alvorlighetsgraden i denne saken har presidentskapet enstemmig besluttet å avslå søknaden, skriver stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen i en e-post til Aftenposten.

Artikkeltags