Det er knyttet stor spenning til resultatet i skolevalget da dette gjerne tolkes som en indikasjon på hvem som vil stikke av med seieren i mandagens stortingsvalg.

Skolevalget ble avholdt mandag og tirsdag etter en rekke skoledebatter på de videregående skolene i fylket.

Vet du ikke hvem du skal stemme på? Ta RBs velgerhjelp her!

Rød-grønn seier

SV ender opp med 11,6 prosent, mens både Høyre og Fremskrittspartiet går tilbake.

For Høyre er tilbakegangen på 5,0 prosent siden 2015, mens den fra 2013 er på hele 17,5 prosent.

Arbeiderpartiet går fram 0,2 prosent fra forrige skolevalg i 2015. Fra oppslutningen i 2013 er det en framgang på 8,9 prosent.

Sjekk hver enkelt skole: Se resultatene fra skolene på Romerike her! 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Fantastisk

– Dette er fantastiske resultater! De unge vil ta kampen mot de økende forskjellene, og for et grønnere Norge, sier Nicholas Wilkinson, Akershus SVs 1.kandidat til RB.

– SUerne har gjort en fantastisk jobb i skolevalget. Dette gir enorm motivasjon til å stå på de siste dagene til valgdagen. Nytt flertall er innen rekkevidde. Jeg tror framgangen blant annet skyldes at mange unge er lei av at fellesskapet nedprioriteres. Vi mangler lærere, det er vanskelig å kjøpe bolig og miljøpolitikken er for slapp. Tilliten de gir SV nå skal vi bruke til å vinne stortingsplassen på mandag.

 

– Et opprør

– Resultatet av skolevalget viser at dagens ungdom ønsker et regjeringsskifte, fastslår AUF-leder Mani Hussaini.

– Valgresultatet er et ungdomsoppgjør med en regjering som skaper økte forskjeller, mer frykt og mindre tillit mennesker imellom. Vi unge vet at Norge kan bedre, sier Hussaini på skolevalgvaken på Torshovteatret i Oslo tirsdag kveld.

 

– Lei sentralisering

– Jeg er veldig glad for at så mange ungdommer ønsker et sterkt Senterparti. Dette viser at vår kamp for tjenester nært folk har gjenklang hos ungdommen i landet. Mange er enige med oss i at grunnleggende tjenester som politi, sykehus og forsvar skal utvikles, ikke avvikles!» sier en fornøyd leder i Senterungdommen, Ada Arnstad.

– Ungdom er lei av sentraliserende politikk som øker forskjellene mellom folk. MEN vi tar ingen stemmer for gitt! Hvis ungdom vil at velferd skal gjelde i hele landet må de til valglokalene og bruke stemmeretten sin.

Under kan du finne resultatene av skolevalget nasjonalt: