Nytt nei til privat ungdomsskole

GIR IKKE OPP: Paal-Mogens Furuseth og Hoppensprett AS har fortsatt som mål å åpne ungdomsskole på Brårud neste høst.

GIR IKKE OPP: Paal-Mogens Furuseth og Hoppensprett AS har fortsatt som mål å åpne ungdomsskole på Brårud neste høst. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kunnskapsdepartementet opprettholder avslaget på Hoppenspretts søknad om etablering av ungdomsskole på Brårud i Nes.

DEL

Utdanningsdirektoraet har tidligere avslått søknaden fordi formalitetene ikke var i orden. Nå opprettholdes avslaget av departementet, skriver raumnes.no.

– Departementet er kommet til samme resultat som direktoratet og kan slutte seg til den begrunnelse som er gitt for vedtaket, heter det i vedtaket til Kunnskapsdepartementet.

Tre dager for sent

Hoppensprett AS driver allerede en barneskole på Brårud, men selskapet søkte tidligere i år om å etablere en ungdomsskole på samme sted. Utdanningsdirektoratet avslo imidlertid søknaden fordi skolen ikke var formelt registrert som selskap på søknadstidspunktet.

Tre dager etter at søknaden var sendt var selskapet registrert, og Hoppensprett klaget derfor på avslaget. Direktoratet avslo også klagen og sendte saken videre til departementet for videre klagebehandling. Nå har departementet kommet til samme konklusjon som direktoratet.

Departementets vedtak er endelig og kan ikke påklages, heter det i vedtaket.

– Søker på nytt

– Det er bare å registrere at direktoratet og departementet er veldig presise når det gjelder formaliteter, og det er helt greit. Det betyr at vi sender inn søknaden på nytt på nyåret. Det er ikke verre en det, sier styreleder Paal-Mogens Furuseth i Hoppensprett AS til Raumnes.

Skolens mål er fortsatt å åpne ungdomsskolen neste høst.

Artikkeltags