Gå til sidens hovedinnhold

Nes-rådmannen fratrer umiddelbart – får 1,8 millioner i etterlønn

Artikkelen er over 3 år gammel

Rådmann Johnny Pedersen i Nes fratrer umiddelbart sin stilling. Det opplyste ordfører Grete Sjøli etter kveldens ekstraordinære formannskapsmøte.

Det skjedde etter at det tirsdag ble kjent at to kommunalsjefer har sagt opp. Først kommunalsjef for helse og velferd, Elisabeth Nordal, som har vært bare åtte uker i stillingen.

Bare timer senere kom nyheten om at også kommunalsjef for samfunn og miljø, Elisabet Frøyland, slutter i stillingen. Hun begynte i jobben for under fem måneder siden.

Bakgrunn:

Begge oppsigelsene har sammenheng med rådmannens lederstil.

Ordfører Sjøli innkalte til ekstraordinært og lukket formannskapsmøte i forkant av kveldens kommunestyremøte.

Like før formannskapsmøtet orienterte Johnny Pedersen ordføreren om at han ønsker å fratre. Han la samtidig fram et krav.

– Formannskapet godkjente enstemmig kravet. Nå må vi gjøre det beste for organisasjonen framover. Vi må få ting på plass for innbyggerne og for at de ansatte skal få fred og ro, sier Sjøli.

Hun avviser at Pedersen ble sparket.

– Det var han selv som tok initiativet til å fratre. Jeg ønsker også å si at det er ingen vinnere i denne saken, sier Sjøli.

1,8 millioner i etterlønn

I formannskapets enstemmige vedtak heter det at "rådmann Johnny Pedersen fratrer sin stilling med øyeblikkelig virkning. Sluttavtale inngås med etterlønn i 18 måneder fra vedtaksdato, med avkortning dersom Pedersen får en ny stilling i etterlønnsperioden. Etterlønn er gjeldende lønn pr. fratredelsesdato. For øvrig avsluttes arbeidsforholdet i henhold til arbeidsavtalens betingelser.

Pedersen fikk nylig økt sin lønn fra1.150.000 til 1.177.600 kroner. 18 måneders etterlønn betyr 1.766.400 kroner.

Johnny Pedersen var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag kveld.

RB fikk ham i tale på ettermiddagen, men det var før oppsigelsen til kommunalsjef Frøyland var et faktum.

– Har ikke hennes støtte

Om oppsigelsen til Nordal sa Pedersen blant annet:

– Hun er enig i den pågående omstillingen innen helse og velferd, men jeg må dessverre konstatere at jeg ikke har fått hennes støtte som rådmann.

– Handler det om dårlig kjemi mellom dere?

– Jeg må holde trykket oppe hele tiden, og vi kan ha litt forskjellige briller. Men jeg tror ikke vi har dårlig personkjemi, sier Pedersen.

Kommunalsjef for oppvekst og utdanning, Ingar Døhlen, er konstituert som rådmann inntil videre.

Kommentarer til denne saken