Det skriver Trønderbladet.

Mani Hussaini sa klart ifra hva han mener om Sylvi Listhaugs (Frp) holdning til flyktninger da han var hovedtaler på 1. mai-frokosten i Folkets Hus i Melhus kommune i Sør-Trøndelag.

– Kast kjerringa på hue ut av regjeringa, sa Hussaini, ifølge Trønderbladet.

Kom selv som asylsøker

Hussaini og familien kom fra Syria til Norge som asylsøkere i 1998.

– Vi har tenkt på at om vi hadde søkt asyl i Storbritannia, ville jeg hatt en deltidsjobb på en restaurant. Da det var min første skoledag her i Norge, spurte faren min hva det kostet å ha de tre barna på skolen. Han fikk høre at det var gratis, og han sa at han ville ha ungene på den beste skolen. Jeg har aldri sett faren min så glad som da han fikk høre at skolegang er gratis, og at det også gjelder høyere utdanning, sa Hussaini i talen.

Må bli møtt med respekt

Hussaini mener Listhaug forårsaker at flyktninger ikke lykkes ved å ta fra dem norskopplæring og nekte barna å gå i barnehage.

– Sylvi Listhaug sier at hun er redd for sine barn på grunn av flyktningene. Jeg er redd for mine barn og barnebarn på grunn av Sylvi Listhaug, skal Hussaini ha sagt.

Ifølge Trønderbladet skal han videre ha sagt at flyktningkrisen blir framstilt som en krise for Europa, men at han selv mener dette er en krise for dem som må flykte. Han var klar på at flyktninger som kommer til Norge må bli møtt med respekt – ikke rasisme.

– Det er umulig for Norge å hjelpe alle, men det er ikke argument for ikke å hjelpe noen.

Reagerer på ordvalget

Formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Bjørn-Kristian Svendsrud, reagerer ifølge NTB på Hussainis tale.

– I stedet for å bruke taletiden sin på å fokusere på arbeidernes rettigheter bruker han taletiden sin på å snakke ned Sylvi Listhaug, regjeringen og den gode innvandrings- og integreringspolitikken som føres, sier han til NTB.

Svendsrud reagerer også på at Hussaini kalte Listhaug for «kjerring».

– Hva slags måte er det å karakterisere en politisk motstander? Det hører ikke hjemme i norsk politikk at vi kaller hverandre for slike ting, sier han.