Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha mer miljøvennlig kunstgress

Artikkelen er over 4 år gammel

Skedsmo kommune ønsker å bli med i fotballforbund-prosjekt.

– Kommunen må slutte å pøse ut disse gummikulene i naturen. Nå må kommunen rydde opp og få på plass systemer som sørger for at gummigranulatet ikke spres, sa kommunerepresentant Siri Faafeng (MDG) i tirsdagens Romerikes Blad.

Hun tok til orde for å se på andre løsninger.

Les også

Krever umiddelbar stans i bruk av gummikuler på kunstgressbaner: – Må slutte å pøse ut gummi i naturen

 

Rådmannen foreslo at kommunen melder interesse for å være med i et pilotprosjekt for gjenbruk av gummien, i regi av Norges Fotballforbund.

Onsdag var saken oppe i kommunestyremøtet, hvor rådmannens forslag ble vedtatt og kommunen har nå en dialog med Norges Fotballforbund.

Skedsmo kommune har til sammen 13 kunstgressbaner, hvor det grovt anslått brukes 900 tonn med gummigranulat. På Slora har kommunen testet ut en bane med korkgranulat, som skal være et mer miljøvennlig alternativ.

Det mener imidlertid anleggskonsulent Oddleif Dahlen i Akershus idrettskrets at foreløpig ikke er en god. varig løsning.

– Det lages ikke nok kork i Norge og den smuldrer også vekk. Vi er veldig tidlig i denne prosessen. Det er veldig viktig å få nok plass rundt kunstgressbanene til at gummien kan lagres på en miljøvennlig måte.

Les også

Kvinne i 40-årene holdt på å ta livet av ektemannen med pyntestein: – Jeg var fullstendig gal av sinne

 

Kommentarer til denne saken