– Turbulensen i Ap sentralt har vært kjip også for oss ute i organisasjonen. Men jeg har all respekt for dem som har varslet, for sånn som dette skal vi ikke ha det i partiet, sier Anita Patel.

Hun sikter til mediestormen rundt varslene om seksuell trakassering begått av Trond Giske, som søndag trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet.

Patel understreker at hun selv aldri har vært utsatt for noe tilsvarende i Ap-sammenheng.

 

– Jeg har stor tro på hvordan denne saken håndteres av vår leder, og gleder meg til at Ap kan se framover igjen. Og der vil jeg gjerne bidra! sier hun.

Fortsatt litt å gå på

Som de to eneste fra Akershus er Anita Patel og Ski-ordfører Hanne Opdan valgt ut blant totalt 300 søkere til å delta i lederutviklingsprogrammet «Kvinne på topp i Arbeiderpartiet».

– Jeg var støttemedlem i Ap i noen år før jeg tok på meg verv og ble med mer aktivt, og det har gitt mersmak. Dette programmet er en glimrende anledning til å treffe dyktige Ap-kvinner fra hele landet og bli bedre kjent med partiet, sier Patel til Romerikes Blad.

– Hva tenker du om at det er behov for et eget kvinneutviklingsprogram i Ap?

– Det er et godt spørsmål. Jeg opplever at det er en god kjønnsfordeling i Lørenskog Ap, men det er vel kanskje litt for mannsdominert i lederposisjoner andre steder. Vi har nok fortsatt litt å gå på, tror Patel.

I tillegg til å sitte i kommunestyret og lede utvalget for kultur, idrett og frivillighet, er hun nestleder i Lørenskog Ap og var kommunepartiets valgkampleder både i 2015 og i 2017.

Og selv om det gikk dårlig med Ap nasjonalt nå sist, gjorde partiet et godt valg i Lørenskog – og Patels innsats ble nevnt spesielt fra talerstolen av partileder Støre under valgvaken i Folkets hus 11. september.

 

– Å være valgkampleder har lært meg mye om viktigheten av hardt arbeid, gode planer og det å møte folk på grasrota. Det er viktig med sosiale medier, men det kan aldri erstatte gode, gammeldagse møter mellom mennesker, sier Anita Patel.

Åpen for større oppgaver

– Hvilke ambisjoner har du i retning av Ap-toppen, da?

- He-he, jeg har ingen konkrete planer i så måte. Det må i så fall komme gjennom en naturlig modningsprosess, men jeg har sagt meg villig til å påta meg verv og bidra også framover.

– Men du utelukker ikke at du har en mer sentral rolle i partiet om for eksempel 10 år?

– Nei, jeg er åpen for det – og vi blir jo presset litt på akkurat det å gå inn i ledende posisjoner på dette kurset. Jeg mener selv jeg har noe å bidra med, og det å komme med i lederutviklingsprogrammet bekrefter at andre i partiet også mener det. Men i øyeblikket er jeg svært tilfreds med de vervene jeg har lokalt, slår Anita Patel fast.

Fakta

  • Anita Patel (46): Bor på Rasta, gift, tre barn: Isak (16), Luis (14) og Mina (12).
  • Yrke: Lærer. Jobber som rådgiver ved Granstangen ungdomsskole på Furuset.
  • Utdannet sosialantropolog med videreutdanning i praktisk pedagogikk og karriereveiledning.
  • Fast representant i Lørenskog kommunestyre for Arbeiderpartiet, er i tillegg leder av kultur-, idretts- og frivillighetsutvalget og nestleder i Lørenskog Ap.
  • Deltar i Arbeiderpartiets «Kvinne på topp»-program, som skal «gjøre deltakerne tydeligere og synlige som kandidater til topposisjoner i kommunevalget 2019, mot stortingsvalget 2021 og til andre topposisjoner i Ap».