Stor politiaksjon etter skyting på Jessheim – to personer pågrepet

STORE STYRKER: Her er noen av politipatruljene som var på stedet lørdag kveld. FOTO: TRINE JANSEN, PRESTTUN MEDIA

STORE STYRKER: Her er noen av politipatruljene som var på stedet lørdag kveld. FOTO: TRINE JANSEN, PRESTTUN MEDIA

Artikkelen er over 1 år gammel

Beredskapstroppen ble sendt fra Oslo da flere meldte om avfyrte skudd på Jessheim.

DEL

Politiet på Romerike iverksatte klokka 23.30 lørdag kveld en større politiaksjon i Såvegen, rett ved Obs på Jessheim.

– Der er det en person som har skutt flere skudd med et halvautomatisk våpen. Dette er det flere som har hørt og sett. Ved en så dramatisk melding tar vi ingen sjanser og beredskapstroppen ble tilkalt fra Oslo, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt Romerike til rb.no.

Ingen personer er truffet eller på andre måter skadet av skuddene som ble løsnet. Det er foreløpig uklart hvor mange skudd som ble løsnet, men det er funnet flere tomhylser i området.

To menn i 20-åra pågrepet

Store politistyrker samlet seg raskt i Såvegen og sammen med beredskapstroppen gikk politiet til aksjon mot en leilighet i nærheten.

– Etter at vi fikk lokalisert leiligheten gikk selve pågripelsen uten dramatikk. Vi fikk raskt kontroll på to personer. Den ene av disse har overfor politiet erkjent at han har løsnet skudd, sier operasjonslederen.

Begge de to var beruset.

Det er ifølge politiet funnet «en rekke våpen» i leiligheten. Dette skal være lovlige våpen, men politiet undersøker dette videre.

– Hvorfor har personen løsnet skudd?

– Det har vi så langt ikke svar på. Om dette er noen som kun ville teste et våpen, eller om det er snakk om andre ting, det vet vi ikke. Begge de pågrepne skal nå avhøres, så håper vi å bringe klarhet i dette, svarer Årstein.

– Hvorfor hadde de så mange våpen?

– Det er også noe vi foreløpig ikke vet, men ønsker å bringe på det rene.

– Vi våknet av skuddene

RB har i forbindelse med aksjonen snakket med flere vitner. Flere observerte store styrker politi på vei nordover på E6 mot Jessheim.

– Jeg har blitt forbikjørt av flere store biler fra beredskapstroppen i en voldsom fart på vei nordover på E6, forteller en bilist til rb.no.

En nabo forteller til RB at han våknet av skuddene.

– Vi hadde lagt oss, men hadde vinduet åpent. Plutselig våkner jeg av at jeg hører noen unormale lyder. Det var flere lyder. Så hører jeg politiet som roper «stå i ro». Mens jeg snakker med deg nå så ser jeg bevæpnet politi utenfor vinduet mitt, sier naboen til rb.no.

Operasjonsleder Årstein sier til RB at han forstår at aksjonen kan ha virket dramatisk på vitner i området

– Når det er så mye bevæpnet politi samlet på et sted, så har jeg ikke problemer med å forstå det, men her har det nok sett mer dramatisk ut enn det i virkeligheten var, sier Årstein.

De to personene ble pågrepet klokka 00.25.

Artikkeltags