Gå til sidens hovedinnhold

Pensjonsforslag kan bli utsatt

Artikkelen er over 2 år gammel

Et av høstens store slag i Stortinget kan bli satt på vent. Tirsdag avgjør finanskomiteen om forslaget om pensjon fra første krone skal behandles innen fristen

Innstillingen fra komiteen skulle etter planen foreligge seneste 23. oktober. Men nå kan det hende at komiteen velger å utsette behandlingen av saken, sier komitéleder Henrik Asheim til NTB.

– Dette er ikke bestemt ennå. Det skal diskuteres på komitémøtet tirsdag, der vi skal avgjøre hvilke saker det haster å få vedtatt i Stortinget, sier Asheim.

Mye å gjøre

Han avviser at en eventuell utsettelse av pensjonssaken handler om KrFs kommende veivalg om å gå til høyre eller venstre.

– Men vi er i en situasjon der opposisjonspartiene jobber med sine alternative budsjetter. De har mye å gjøre, sier han.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes, som også sitter i finanskomiteen, tror derimot at KrFs veivalg vil være utslagsgivende.

Avhenger av KrFs veivalg

– Dersom KrF velger å gå inn i dagens regjering, spøker det nok for dette viktige forslaget. Velger de å gå til venstre, er det gode muligheter for at det blir vedtatt, sier Moxnes til NTB.

Spørsmålet om opptjening av pensjon fra første krone i ordningen med obligatorisk tjenestepensjon (OTP) er opposisjonens store sak i høst. Arbeiderpartiet og SV står sammen om forslaget. Det skal gi bedre pensjon for utsatte grupper som deltidsarbeidere, vikarer og ungdom i private bedrifter.

KrF og Sp har så langt ikke tatt stilling til forslaget, mens regjeringspartiene er imot.

Kommentarer til denne saken