Setter inn 286 busser

Nye kontrakter: Regiondirektør Per Nilsen i Nettbuss og administrerende direktør Atle Rønning i Norgesbuss signerte nylig kontrakter for Romerike med administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Nye kontrakter: Regiondirektør Per Nilsen i Nettbuss og administrerende direktør Atle Rønning i Norgesbuss signerte nylig kontrakter for Romerike med administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Norgesbuss overtar kjøringen i Lørenskog fra 1. juli neste år og setter 17 elbusser inn i lokalkjøring. Nettbuss overtar flere busskontrakter på Romerike.

DEL

1. juli 2019 er startdato for Norges mest omfattende busskontrakter. 286 busser, hvorav 17 elektriske, settes i drift på fem kontraktsområder for Ruter på Romerike.

Utløsning av en miljøopsjon resulterer i 17 elektriske busser, som de første i Akershus. Resten av bussparken vil kun benytte fornybar energi og ha svært lave lokale utslipp.

Norgesbuss i Lørenskog

Norgesbuss fortsetter å kjøre i Nittedal, og overtar også kjøringen i Lørenskog. Totalt får Norgesbuss 87 busser i drift i dette området. Av disse vil 17 være elektriske normalbusser og kjøre på sentrale linjer i Lørenskog.

– Vi er meget godt fornøyd med å bli tildelt kontrakten for Nittedal og Lørenskog. Vi gleder oss til å sette ytterligere 17 elbusser i trafikk og med det bidra til det grønne skiftet i kollektivtrafikken. Dette gir et godt bidrag til mer miljøvennlig kollektivtransport, med lavere støynivå og en enda bedre kundeopplevelse, sier administrerende direktør Atle Rønning i Norgesbuss.

Mer til Nettbuss

Nettbuss har vunnet kontrakten for fire ruteområder, i henholdsvis Aurskog-Høland, Eidsvoll og Årnes, Gjerdrum og Nannestad, samt i Enebakk. Totalt setter Nettbuss inn 199 busser i disse fire ruteområdene.

– Vi har en lang historikk på Romerike som vi er stolte av, og vi ser nå fram til å fortsette vår drift ved avdelingene Bjørkelangen, Eidsvoll og Årnes. Vi setter pris på at vi nå også får ansvar for å drifte bussene i Gjerdrum/Nannestad-området og Enebakk. Romerike er en region i utvikling og vekst, og sammen med Ruter ser vi fram til å legge til rette for et godt kollektivtilbud for beboerne i dette området, sier regiondirektør i Nettbuss, Per Nilsen.

Fossilfrie i 2020

Ruter har ambisjoner om å være utslippsfri i busstrafikken i 2028 og fossilfri innen 2020.

– Dette er omfattende busskontrakter, der vi tar i bruk nye konsepter for å få til et enda mer fleksibelt og tilpasset tilbud som vi tror kundene våre vil få glede av. Tilbyderne har strukket seg langt for å finne gode, miljøvennlige løsninger, og det er gledelig at vi også får grønne elbusser i drift, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Prosessen for Ruteområde 2, Lillestrøm, Skedsmo, Sørum og Fet, er ennå ikke avgjort, da det er kommet inn en klage på tildelingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken