Gir grønt lys til bukkejakta – totalforbudet mot bruk av åpen ild gjelder fortsatt

ÅPNER FOR JAKT: Brannvesenet på Romerike gir grønt lys for bukkejakta.

ÅPNER FOR JAKT: Brannvesenet på Romerike gir grønt lys for bukkejakta. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Øvre Romerike brann- og redningsvesen (ØRB) oppfordrer jegere til å være varsomme under bukkejakta som starter til helgen.

DEL

I juli skjerpet Øvre Romerike brann- og redningsvesen (ØRB) inn totalforbudet mot bruk av ild i skog og mark til også å gjelde skyting.

Nå skriver ØRB på sine hjemmesider at de ikke vil forby bukkejakta som starter fredag 10. august.

– Bukkejakta er reddet, men skogbrannfaren er fortsatt stor. ØRB forbyr all bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark.

Totalforbudet omfatter all aktivitet som gir risiko for skogbrann. Det innebærer blant annet bålbrenning, grilling med kull, bruk av stormkjøkken, primus, bålpanne, kulegrill, engangsgrill og gassgrill.

Skogbrannfaren fører til at brannvesenet på Øvre Romerike ber jegerne om å ta flere forholdsregler. Blant annet oppfordrer ØRB jegere som avfyrer skudd til å bli i området i 30 minutter for å forsikre seg om at skuddet ikke antenner vegetasjonen.

– ØRB fraråder røyking i skog og utmark grunnet den svært høye skogbrannfaren. Vi anbefaler å ha med vannflaske med skrukork som askebeger. Ikke kast stumpen i naturen, skriver brannvesenet på Øvre Romerike på sine nettsider.

Du kan finne informasjon om skogbrannfaren på Øvre Romerike på ØRBs hjemmeside, eller på deres Facebook- eller Twitter-konto.

Artikkeltags