Ber om fengsel for alle de tiltalte

FORNÆRMEDE: Aktor ber om fengsel for alle de tre tiltalte som skal ha utsatt 20-åringen for vold og mishandling.

FORNÆRMEDE: Aktor ber om fengsel for alle de tre tiltalte som skal ha utsatt 20-åringen for vold og mishandling. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Aktor la i dag ned påstand om fengsel i tre år og 10 måneder for hovedtiltalte (21) i volds- og voldtektsssaken på Øvre Romerike.

DEL

Statsadvokat Andreas Schei ber i tillegg Øvre Romerike tingrett om å dømme den medtiltalte mannen (22) til fengsel i ett år og den medtiltalte kvinnen (24) til fengsel i åtte måneder.

– Holdt fanget

Ifølge tiltalen har alle de tre tiltalte utøvd vold og mishandling mot en 20 år gammel kvinne mens hun ble holdt fanget i et halvt døgn fra 25. til 26. august 2016. Hovedtiltalte er i tillegg tiltalt for voldtekt, samt en lang rekke andre forhold.

Bistandsadvokat Trine Rjukan nedla påstand om felles oppreisningserstatning på 150.000 kroner til fornærmede, samt tillegg på kr 200.000 for hovedtiltalte.

Inndragning

Aktor ber også om inndragning av en rekke gjenstander tilhørende hovedtiltalte og oppreisning på 50.000 kroner til fornærmede etter knivstikking i mai 2016.

Hovedtiltaltes forsvarer, Torgeir Falkum, ba retten om å frifinne hans klient for frihetsberøvelse, voldtekt og en av tilleggspostene.

22-åringens forsvarer, advokat Bjørn Aksel Henriksen, ba retten anse hans klient på mildeste måte. Den tiltalte kvinnens forsvarer, advokat Gisle Thorsen, ba om full frifinnelse.

– Lettet over at det er over

Fornærmedes bistandsadvokat, Trine Rjukan, sier til Romerikes Blad at rettssaken har vært en stor belastning for den 20-årige kvinnen:

– Det er blitt rippet opp i mye vondt. Hun er lettet for at saken er over. Min klient er veldig opptatt av at det blir en straffereaksjon – at det som har skjedd får konsekvenser.

HOVEDTILTALTE: 21-åringen sammen med sin forsvarer, advokat Torgeir Falkum.

HOVEDTILTALTE: 21-åringen sammen med sin forsvarer, advokat Torgeir Falkum. Foto:

Artikkeltags