Påtalemyndigheten vil tiltale fotballdommer for nettovergrep mot over 300 gutter

Saken er berammet i Nedre Romerike tingrett i januar neste år.

Saken er berammet i Nedre Romerike tingrett i januar neste år. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Påtalemyndigheten vil tiltale en fotballdommer for nettovergrep mot 329 unge gutter. Det er allerede satt av ni måneder til rettssaken.

DEL

Fotballdommeren ble pågrepet første gang i juli 2016, men ble løslatt etter et par uker i varetekt. Mannen rakk fram til han ble pågrepet i september samme år å begå nye overgrep, opplyser politiadvokat Sindre Stave i Øst politidistrikt til VG.

– Det er helt klart uheldig og svært beklagelig, men vi så ikke omfanget av saken på det tidspunktet i etterforskningen, sier Stave.

Siden den gang har mannen sittet varetektsfengslet, og politiet har beslaglagt en stor mengde datamateriale, blant annet chattelogger og mange tusen ulovlige bilder og videoer som framstiller seksuelle overgrep mot de fornærmede i saken.

Til slutt hadde etterforskningen avdekket 458 fornærmede gutter i alderen 10 til 18 år, skriver avisen. Påtalemyndigheten har besluttet å avgjøre 247 saker med til sammen 129 fornærmede gutter med såkalt påtaleunnlatelse, hvor skyld er fastslått, men tilleggsstraffen så lav til at man ikke velger å ta med disse postene i innstillingen om tiltale til statsadvokaten.

Det er satt av hele ni måneder til straffesaken som allerede er berammet i Nedre Romerike tingrett, med oppstart i begynnelsen av januar neste år. En av anklagene gjelder grov voldtekt, men mannen har foreløpig ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

(©NTB)

Artikkeltags