Mannen som mandag ble siktet for overgrep av to jenter på seks og sju år ble tidligere i år omtalt på et «Norge Rundt»-program tidligere i år, skriver Dagbladet.

Bakgrunnen for deltakelsen i programmet skal ha vært mannens fritidsinteresser.

Treff på DNA

Mannen ble pågrepet etter at DNA som ble tatt fra mannen etter en dom i en smuglersak traff på DNAet som ble funnet etter overgrepet.

Politiet i Oslo har derfor siktet mannen for de to overgrepene, som skjedde ved Tiurleiken barnehage på Romsås i Oslo.

Den overgrepssiktede mannen nekter straffskyld.

LES OGSÅ: Overgrepssiktet jobbet som trailersjåfør

Bekjent: – Han var ålreit å være med

Dagbladet har vært i kontakt med en bekjent av mannen. Til avisen blir det fortalt at «Han var en ålreit mann å være med. Jeg har bare positivt å si om han».

Mannen skal ha bekjent at han var blitt dømt i spritsmuglersaken og da denne dommen kom fram i media, begynte den bekjente å ane at det var han det kunne dreie seg om.

– Vi tenkte at det var en merkelig tilfeldighet, men bekreftet jo senere det vi var stygt redd for. Dette er ikke den personen vi kjenner, sier den bekjente til Dagbladet.

LES MER: Sjekkes mot overgrep i Europa

Voldtektsanmeldt i 2006

Under mandagens pressekonferanse opplyste politiet at 41-åringen ble anmeldt for voldtekt i 2006, men at den saken ble henlagt.

Årsaken var bevisets stilling.

Ut over denne saken har ikke politiet grunn til å knytte ham til andre overgrepssaker.

– Vi vil snarest gå i gang med å se på denne saken når vi har fått originale opptak fra dommeravhør. Det vil vi gjøre nå i neste uke, sier Lid til Dagbladet.