Krever 11 år og fem måneders fengsel for overgrepstiltalt romeriking

Artikkelen er over 2 år gammel

Statsadvokat Trude Antonsen har lagt ned påstand om 11 år og fem måneders fengsel for mannen fra Romerike som blant annet er tiltalt for overgrep mot to små jenter på Romsås i 2000.

DEL

Det skriver VG.

Den 42 år gamle trailersjåføren fra Romerike har i siden 27. november sittet på tiltalebenken i Oslo tingrett. Han er er blant annet tiltalt for å ha forgrepet seg på to mindreårige jenter ved Tiurleiken skole på Romsås i 2000. Det var DNA-spor som gjorde at den 42 år gamle mannen fra Romerike i fjor ble pågrepet 16 år etter hendelsen.

På rettsakens første dag erkjente han å ha begått overgrepene. Han erkjente også straffskyld for tiltalepunktet om oppbevaring av nærmere 15.000 filer som framstiller overgrep mot barn.

42-åringen står også tiltalt for ved gjentatte ganger å ha forgrepet seg på sin stedatter som på tidspunktet var fire-fem år gammel. Disse overgrepene skal ifølge politiet ha skjedd mellom 2004 og 2006, flere av dem på Romerike.

42-åringen nekter straffskyld for dette tiltalepunktet.

Under hovedforhandlingene i Oslo tingret kom det fram at rettspsykiatere har konkludert med at 42-åringen har en pedofil legning.

Artikkeltags