Mann pågrepet i væpnet aksjon etter «grove trusler mot politiet»

Flere politibiler, samt ambulanse rykket fredag formiddag ut.

Flere politibiler, samt ambulanse rykket fredag formiddag ut. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere naboer ble evakuert i aksjonen som varte i over åtte timer.

DEL

Politiet bevæpnet seg etter at en mann i 40-åra skal ha kommet med «grove trusler mot politiet» fredag formiddag.

I en uttalelse via Twitter skriver politiet følgende:

«En mann i 40-åra bosatt på Romerike er pågrepet på bopel etter å ha framsatt grove trusler mot politiet. Da politiet kontaktet han på bopel, nektet han å komme ut frivillig. Vedkommende sin historikk, samt truslene sin karakter, tilsa at politiet måtte gå forsiktig fram. i forbindelse med pågripelsen fikk politiet bistand av forhandlere, samt andre nasjonale beredskapsressurser. Ingen personer ble skadet.»

Derfor tok det så lang tid

Aksjonen på Skedsmokorset startet klokka 10.30 og mannen ble pågrepet klokka 20.25. Ifølge operasjonsleder Trond Lorentzen gikk pågripelsen av personen som planlagt – uten at noen ble skadet.

– Hvorfor tok dette så lang tid?

– Det er det politifaglige grunner til. Vi ønsket i det lengste å få han til å komme ut av fri vilje. Da det ikke skjedde valgte vi til slutt å ta oss inn i boligen.

Politiet tok seg inn i boligen fra flere kanter. Både via yttervinduer som ble knust og inngangsdøra.

– Det ble gjort noe motstand, men verken han eller betjenter ble skadet, svarer Lorentzen.

Naboer evakuert

Aksjonen på Skedsmokorset varte i flere timer og stabssjef Hans Holmgrunn i Øst politidistrikt Romerike uttalte følgende tidligere fredag:

– Vi har en person politiet ønsker å få i tale, og det er også koblet opp mot psykiatri. I den forbindelse har politiet tatt nødvendige forholdsregler for å få gjort dette på en hensiktsmessig måte, forteller stabssjef ved politiet på Romerike, Hans Holmgrunn.

Og en av de forholdsreglene er bevæpning?

– Det er en uavklart situasjon og da vil politiet sikre seg med nødvendige midler for å kunne være klare til å ivareta det som skulle komme av forskjellige ting, sier Holmgrunn.

Holmgrunn oppfordret beboere i nærområdet til å forholde seg til retningslinjene politiet ga på stedet. De nærmeste naboene ble evakuert og politiet oppfordret personer til å holde seg utenfor politisperringene.

Artikkeltags