Hørte smell på toget – prosjektil traff headset på passasjer

Dramatisk politiaksjon på Årnes stasjon. Mann lagt i bakken av væpnet politi.

DEL

RB har blitt kontaktet av flere vitner som har sett deler av dramatikken mandag ettermiddag.

– Bevæpnet politi har akkurat lagt en mann i bakken ved Årnes stasjon. Det virker som de har jaktet rundt på ham i sentrum før de fikk tak i ham her, sier et vitne til rb.no.

Operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt bekrefter at de har pågrepet en mann i 20-åra like ved stasjonen. Foranledningen er både dramatisk og spesiell:

Prosjektil i headset

– Inne på toget har det vært et smell. Et slags kinaputtsmell. En av passasjerene oppdager etter smellet at han er truffet av et prosjektil. Rettere sagt prosjektilet sitter i headsettet han har hatt på seg, sier han.

Politiet vet så langt ikke hva som har sendt av gårde dette prosjektilet. Ifølge politiet skal prosjektilet «hatt lav fart» og ikke være egnet til å utgjøre store skader, om det ikke hadde truffet i for eksempel et øye. Prosjektilet skal ha sett ut som luftvåpen-ammunisjon.

Det var ifølge politiet flere passasjerer på det aktuelle toget. Ingen ble ifølge politiet skadet.

Fyrte av fyrverkeri mot politiet

Politiet fikk flere meldinger og rykket ut med flere styrker til Årnes stasjon.

– Vi så raskt én person som skilte seg ut. Han satte seg opp mot politiet og avfyrte fyrverkeri mot våre betjenter. Politiet tok i bruk pepperspray og fikk pågrepet ham, sier operasjonsleder Sveen.

Politiet har ennå ikke funnet noe våpen på personen.

Artikkeltags