Plasserte ut bombeliknende gjenstand: «Ville ikke miste jobben»

SPERRET AV: Politiet sperret av store områder etter at mannen som nå er tiltalt ringte inn og fortalte at han var blitt overfalt og beskutt før «gjerningspersonene» satte ut en mistenkelig gjenstand.

SPERRET AV: Politiet sperret av store områder etter at mannen som nå er tiltalt ringte inn og fortalte at han var blitt overfalt og beskutt før «gjerningspersonene» satte ut en mistenkelig gjenstand. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Den 37 år gamle mannen fra Aurskog utplasserte en falsk bombe på Blinderen i Oslo etter at han skjøt seg selv med et vådeskudd og fikk panikk.

DEL

Det fortalte han i Oslo tingrett mandag.

Det var natt til 5. august i 2015 at mannen – som jobbet som vekter – ringte politiet og fortalte at han var blitt skutt. Han fortalte også at det skulle ha blitt utplassert noe mistenkelig ved Universitet i Oslo.

Dagen etter ble han siktet for falsk forklaring og senere tiltalt for å iscenesatt hele hendelsen selv.

I tingretten erkjente mannen straffskyld etter tiltalen for falsk anmeldelse, misbruk av nødsignal og besittelse av våpen. Han er også tiltalt for trusler, men på dette punktet nektet han straffskyld.

Overfalt to ganger

Mannen tok med seg en startpistol på jobb da han følte seg utrygg etter at han skal ha blitt overfalt i forbindelse med vekterjobben to ganger tidligere, forklarte han i Oslo tingrett.

– Den natten tenkte jeg å se hvordan revolveren funket. Jeg fant noen patroner i en jakke, ladet startpistolen, og skjøt fire-fem skudd. Det siste skuddet eksploderte i hånden min, og jeg fikk en prosjektilskade på underarmen og i pannen. Det oppsto også et brennmerke på vaktbrikken min. Jeg fikk panikk, sier han ifølge VG.

Fordi han var redd for å miste jobben fant han dermed på en dekkhistorie der to ukjente personer overfalt ham før de plasserte ut den mistenkelige gjenstanden.

BOMBE: I denne bilen hadde vekteren den bombeliknende gjenstanden, som ifølge hans forklaring var funnet på jobben ved en tidligere anledning.

BOMBE: I denne bilen hadde vekteren den bombeliknende gjenstanden, som ifølge hans forklaring var funnet på jobben ved en tidligere anledning. Foto:

Hadde falsk bombe i bilen

Kun få dager før hendelsen skal mannen ha googlet hvordan en C4-bombe så ut. I retten forklarte han hvordan han tidligere hadde funnet den bombeliknende gjenstanden i forbindelse med jobben.

Gjenstanden skal ifølge VG ha bestått av plastelina, et kretskort og noen ledninger.

Til NTB har stabssjef Johan Fredriksen ved Oslo-politiet tidligere uttalt at gjenstanden var laget av det samme delene som brukes til å lage en ekte bombe.

Aktor i saken, Kari Kirkhorn stilte spørsmål ved tiltaltes forklaring i retten da de kriminaltekniske undersøkelsene av patronene som vekteren brukte var blitt modifisert. Patronene som var funnet hjemme hos vekteren var av samme type, men de var ikke modifiserte.

Hun forklarte også hvordan tiltalte kort tid før hendelsen hadde googlet hvordan skuddsår så ut, men til det svarte han at det var knyttet til en lydbok han hadde hørt på.

Rettsaken mot 37-åringen fortsetter i Oslo tingrett tirsdag.

Artikkeltags