Fly til og fra Brüssel kansellert

BERØRT: Politiet vurderer tiltak fortløpende ved oslo Lufthavn. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

BERØRT: Politiet vurderer tiltak fortløpende ved oslo Lufthavn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

GARDERMOEN: Brüssel Airport opplyser at alle fly til og fra flyplassen er kansellert resten av dagen. Reisende fra Oslo Lufthavn bes tas kontakt med flyselskapene.

DEL

Det går dermed ingen flytrafikken mellom Oslo Lufthavn (OSL) og Brüssel Airport.

–Reisende fra oslo Lufthavn må selv ta kontakt med flyselskapet de reiser med dersom de har spørsmål, sier kommunikasjonssjef ved OSL, Joachim Westher Andersen.

Dialog med Oslo Lufthavn

Politiinspektør Hans Holmgrunn i Øst politidistrikt Romerike opplyser til NTB at de ikke har iverksatt tiltak ved Oslo lufthavn Gardermoen, og at de avventer beskjed fra PST og Politidirektoratet.

– Vi har ikke iverksatte noe tiltak utover den generelle sikkerheten vi til enhver tid har. Jeg regner med at det i løpet av formiddagen eller ettermiddagen kommer signaler på hvordan de ser på det fra høyere hold, og så tar vi det derfra.

Selv om det ikke er iverksatt tiltak, følger politiet ekstra med.

– Vi er spesielt årvåkne nå, og følger med så godt vi kan. Vi vil blant annet ha ekstra årvåkenhet med flyplassen, og er i dialog med den som driver den.

– Godt bemannet

Brüssel Airport ble rammet av to bomber som ble utløst i avgangshallen cirka klokken åtte i dag tidlig.

Belgiske medier melder så langt om 23 drepte.

Flere land i Europa har nå innført sikkerhetstiltak, blant annet i Danmark og Storbritannia.

Operasjonsleder ved Øst politidistrikt Romerike, Jan Runar Olberg, opplyser til Romerikes Blad at de avventer en trusselvurdering fra sentralt hold og at man vurderer fortløpende tiltak.

Hovedflyplassen skal være godt godt bemannet med politi som følger med.

Innfører ekstra tiltak i Oslo

På bakgrunn av terroraksjonene i Brussel har Oslo politidistrikt innført flere tiltak, blant annet økt patruljering på visse steder i Oslo. Hensikten er å skape trygghet.

– Det er også innført midlertidig bevæpning av alle politipatruljer i Oslo politidistrikt. Dette på grunn av den uavklarte situasjonen i Belgia, både når det gjelder omfang og hvem som står bak.  Beslutningen begrunnes også i Oslos særlige rolle som hovedstad med mange symbolmål og flere store trafikale knutepunkter, sier fungerende politimester Roger Andresen.

Bevæpningen gjelder inntil videre og alle politipatruljer i Oslo politidistrikt.

Artikkeltags