Åpnet ny bar med særnorsk vri

SÆRNORSK: Med 4.230 Norgesglass hengende i taket er det ingen overraskelse at det meste av drinkene blir servert i nettopp et Norgesglass.

SÆRNORSK: Med 4.230 Norgesglass hengende i taket er det ingen overraskelse at det meste av drinkene blir servert i nettopp et Norgesglass. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Den nye baren på Oslo Lufthavn Gardermoen har et tak bestående av 4.230 Norgesglass.

DEL

Del abonnementet ditt med familien! 

Navnet er passende nok «Norgesglasset».

– Norgesglasset revolusjonerte lagring av mat i Norge, og det er nå en glede å kunne by på et lite stykke norsk historie og stolthet, sier Morten Solberg Nilsen i Select Service Partner (SSP).

Det meste av drikkevarer vil også bli servert i Norgesglass i tillegg til at spisestedet tilbyr småretter etter sesong. Hele konseptet er bygget rundt bruken av Norgesglasset fra gammelt av, opplyses det i en pressemelding.

– Vi fyller gjerne Norgesglasset igjen, med drikkevarer fra norsk natur. Det meste vil serveres i Norgesglass og bys frem på en delikat måte med en moderne vri. Selve baren er unik med et blikkfang som er godt for øyet og godt for sinnet, sier Morten Solberg Nilsen i SSP.

«Norgesglass er et fellesnavn på glasskrukker for hermetisering, sylting og annen konservering. Krukken har gjenger, glasslokk, gummipakning og en gjenge aluminiumsring som skrus til og presser lokket fast ned mot pakningen og gjør krukken lufttett. Når krukken fylles med varmt syltetøy, vil det skapes undertrykk under avkjøling slik at tettingen blir enda bedre. Innholdet kan også beskyttes mot påvirkning med å legge på et lokk av smeltet voks.

– Åpningen av Norgesglasset er et nytt steg på veien mot nye Oslo lufthavn og alle de nye serveringstilbudene her på lufthavnen. Vi nærmer oss offisiell åpning for hver dag som går, og vi gleder oss til å tilby de reisende en smak av Norge på tradisjonelt vis, sier kommersiell direktør Torgeir Kjos Sørensen ved Oslo lufthavn.

FAKTA:

  • 4230 Norgesglass montert i taket.
  • Norske råvarer og norske produkter.
  • Mat og drikke serveres i Norgesglass.
  • Muligheter til å kjøpe tomme Norgesglass.
  • Mat og drikke med en norsk vri.
SERVERT: I Norgesglass skal drinkene serveres.

SERVERT: I Norgesglass skal drinkene serveres. Foto:

Artikkeltags