Det melder NRK selv på sine nettsider.

Seerne skal bli presentert for personer som var en del av hendelsene den gang, nytt materiale og funn fra det gravende journalistiske arbeidet med serien.

– «True crime» er en sjanger som ikke bare fascinerer og interesserer et bredt publikum, det kan også være journalistikk som virkelig utgjør en forskjell. Med Orderud-saken har Norge en uløst drapsgåte med mange fasetter. Her er det mye å dykke ned i, og vi har fått drivende dyktige journalister og fantastiske tv-mennesker til å lage denne serien, sier prosjektredaktør Marie Sjo som er ansvarlig for serien til NRK.

Per og Veronica Orderud

Serien produseres av produksjonsselskapet Monster. VGs krimsjef, tidligere RB-journalist Øystein Milli, skal også være med på produksjonen. NRK og VG skal samarbeide om journalistisk oppfølging av serien.

– Krevende jobb

– Jeg mener det riktig og nødvendig at kriminalsaker som ikke er oppklart – eller mangler vesentlige svar – gjennomgås på nytt. Orderud-saken er ikke oppklart, ingen vet hvem som skjøt de fire. Vårt store mål er at serien gir seere og lesere flere svar om hva som skjedde da de tre ofrene ble likvidert i kårboligen, men vi vet at det er en krevende jobb, sier han til NRK.

Øystein Milli, krimsjef i VG

– Jeg har store forventninger til hva to kompetente redaksjonelle miljøer kan få til, finne ut av og fortelle når vi sammen tar tak i denne saken. Men jeg er faktisk like spent på hvordan VG og NRK sammen kan nå ut til publikum og skape engasjement og interesse for denne helt spesielle saken ved å bruke ulike metoder, formater og kanaler i publiseringen, kommenterer kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Trippeldrapet i kårboligen på Orderud gård i Sørum fant sted i pinsehelga 1999. Hvem som skjøt og drepte ekteparet Kristian Magnus Orderud (80) og Marie Orderud (84) samt deres datter Anne Orderud Paust (47) er fortsatt en gåte. Fire personer ble dømt til fengselsstraffer på mellom 2,5 og 21 år fengsel for medvirkning til drapet.

FAKTA

  • Natt til pinseaften 22. mai 1999 ble Kristian Magnus Orderud, Marie Orderud og deres datter Anne Orderud Paust skutt og drept i kårboligen på Orderud gård på Sørumsand.
  • De tre ble funnet av Kristians bror 23. mai.
  • 14. juni 1999 ble ekteparet Per og Veronica Orderud pågrepet og siktet for drapene. På det tidspunktet var allerede Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød pågrepet etter brudd på våpenloven. Siktelsen mot de to sistnevnte ble skjerpet.
  • 3. januar ble de fire tiltalt for medvirkning til overlagt trippeldrap.
  • Per og Veronica Orderud ble dømt til 21 års fengsel. Kirkemo til 16 års fengsel, mens Grønnerød fikk 18 års fengsel.
  • I januar 2015 ble Per og Veronica Orderud løslatt fra fengsel etter å ha sonet i nesten 16 år. Kirkemo ble løslatt i 2011, mens Grønnerød ble løslatt i 2013.