På bakgrunn av dette begjærer de gjenopptakelse av drapssaken. Flankert av ekteparet ledet Sandberg en pressekonferanse fra låven på Orderud gård, der de angivelige nye bevisene ble projisert på to skjermer på veggen.

Sandberg la blant annet fram et brev der han mener det går fram hvem som kan ha stått bak drapet. Videre hevdet han at det har vært en feilskriving av navn på håndvåpen som knyttes til saken. Feilen gjelder fabrikatene Ruger og Luger.

– Feilen knyttes til en pistol som ikke kan være drapsvåpenet, sa Sandberg.

Forkaster konklusjoner

Videre har eksperter forkastet konklusjoner om patronhylser som ble brukt som bevis i saken. Privatetterforskeren sa også at en knust glassrute som var en del av bevismaterialet, var knust fra innsiden og ikke utsiden.

Et titall pressefolk var til stede på pressekonferansen, samt venner og støttespillere av det nå skilte paret.

I slutten av forrige uke sa Sandberg at de nye bevisene skal sørge for at de to blir frikjent for trippeldrapet på Orderud gård i 1999.

 

Dømt for medvirkning

Da de ble arrestert, var de mistenkt for medvirkning til drapene på Kristian Magnus (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust.

I 2002 ble de dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drapene, men har begge nektet straffskyld. Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel, mens Kristin Kirkemo ble dømt til 16 års fengsel etter ankebehandling i lagmannsrett samme år. ingen er dømt for selve drapshandlingen.

Tore Sandberg har arbeidet for å få saken deres gjenopptatt siden 2006.