Videoen til brannmannen er blitt sett over ti millioner ganger: – Jeg ble tatt litt på senga

Se den beskrivende videoen som viser forskjellen! Brannmann Bjarne Noremsaune i Øvre Romerike Brannvesen fant en smart måte å vise hva som skjer hvis du ikke bruker sykkelhjelm. Nå er videoen sett av millioner på Youtube og Facebook.

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannmann i Øvre Romerike brann- og redning (ØRB), Bjørn Noremsaunes demonstrasjon av hva som kan skjed med eller uten sykkelhjelm har gått viralt på nettet.

DEL

I skrivende stund har nemlig videoen av Noremsaune som demonstrerer hvilke skader som kan oppstå ved en sykkelulykke – med eller uten hjelm – hatt over 10 millioner avspillinger på Facebook og Youtube.

Se videoen øverst i saken

For å simulere et menneskehode bruker brannmannen i ØRB en vannmelon for å illustrere, noe som tydeligvis har slått veldig godt an på nettet.

– Jeg ble tatt litt på senga egentlig, det var ikke tanken, sier Noremsaune til EUB som først omtalte saken.

Han forteller at videoen først og fremst var ment som en oppvekker til hans omgangskrets, men at videoen raskt begynte å spre seg. Noremsaune er klar på at det er svært viktig å bruke hjelm, noe han selv har erfart i jobben som brannkonstabel.

– Noen uker etter vi lagde den videoen, så var vi ute på en ulykke hvor noen hadde kræsja på sykkel, og da var det en diger bulk i hjelmen. Da ser man hvor viktig det er med hjelm. Det er stor forskjell på dem som har beskytta seg, og de som ikke har det, forklarer Noremsaune.

Artikkeltags