Bilkonsernet kjøper konkurrenten

OPPKJØP: I fjor ble Opel kjøpt opp av konsernet som eier Peugeot.Til høsten vil Bertel O. Steen mest sannsynlig ha kontroll over importen og salget til begge merkene i Norge.

OPPKJØP: I fjor ble Opel kjøpt opp av konsernet som eier Peugeot.Til høsten vil Bertel O. Steen mest sannsynlig ha kontroll over importen og salget til begge merkene i Norge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bertel O. Steen AS har inngått avtale om å kjøpe opp Opel Norge AS.

DEL

Så fremt Konkurransetilsynet godkjenner avtalen vil Bertel O. Steen overta både importen og salget av Opel person- og varebiler i hele landet.

– Vi er glade for å overta Opel i Norge. Det er et tradisjonsrikt merke med meget god kvalitet på bilene sine. Vi ser et stort potensial for å styrke posisjonen til Opel i tiden som kommer, sier Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen i en pressemelding.

Bertel O. Steen har hovedkontor på Lørenskog og importerer og selger allerede merkene Mercedes Benz, Peugeot, Citroën, DS og Kia.

Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen, ser frem til å overta importen av Opel til Norge. Foto: Bertel O. Steen/Jarle Nyttingnes

Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen, ser frem til å overta importen av Opel til Norge. Foto: Bertel O. Steen/Jarle Nyttingnes

Naturlig

I fjor ble Opel kjøpt opp av fransek Groupe PSA som per nå er Europas nest største bilprodusent. I porteføljen til selskapet er allerede nevnte Peugeot, DS og Citroën.

– Bertel O. Steen er inne i en viktig transformasjon for å møte nye kundebehov og fremtidige billøsninger. Opel vil inngå i dette arbeidet og vil gi Bertel O. Steen et enda mer attraktivt merke- og modellprogram. Vi mener at vi med vår kompetanse innen bilimport og forhandlervirksomhet kan styrke Opel i det norske markedet, sier Maarud.

Opel Automobile GmbH er fornøyde med å ha undertegnet avtalen med Bertel O. Steen.

– Vi har tiltro til at Bertel O. Steen har den kompetanse som skal til for å øke Opels markedsandel i Norge. Bertel O. Steen har en lang fartstid som både importør og detaljist og vi er trygge på at vi sammen vil kunne styrke Opels posisjon i markedet, sier Xavier Duchemin, Managing Director, Sales, Marketing and Aftersales i Opel Automobile GmbH.

Gjenforenes etter 100 år

– Det er en avtale med et historisk sus over seg: Da automobilen gjorde sitt første inntog i Norge hadde Bertel O. Steen Opel fram til 1918. Nå gjenforenes vi 100 år senere. Vi gleder oss veldig til å få Opel tilbake blant bilmerkene i Bertel O. Steen, sier konsernsjef Maarud.

Avtalen må godkjennes av Konkurransetilsynet og formell overtakelse forventes mot slutten av året.

Artikkeltags