– Ikke velg det første og beste treningssenteret

Forbrukerrådet oppfordrer folk til å sammenligne flere treningssentre før de bestemmer seg.

Forbrukerrådet oppfordrer folk til å sammenligne flere treningssentre før de bestemmer seg. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er viktig å sjekke betingelsene du får på treningssenteret, sier Forbrukerrådet.

DEL

Nå er det ikke lenger oppskrifter på julekaker det dreier seg om. Det er kreative dietter som er i skuddet. Men også treningsbransjen vet å benytte seg av folks dårlige sasmvittighet etter julefråtsingen. De huker tak i oss på alle kanter – også på gaten. Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet råder deg til å styre unna.

Ikke gateselgere

– Ikke slå til på en avtale du får tilbud om på gata. Et medlemskap på et treningssenter kan være kostbart, og det er viktig å bruke god tid på å besteme seg for hvor du vil trene. Dessuten er det fort gjort å bli sjarmert av en flink selger, men du bør ta deg tid til å sammenligne treningssenteret med andre, oppfordrer Ann Hege Skogly.

I 2014 gjorde Forbrukerrådet en undersøkelse som viste at tre av ti er misfornøyde med et eller annet på treningssenteret sitt. 64 prosent av disse lar være å klage. Det er ikke Skogly tilfreds med.

– Det tallet vil vi ha ned. Si fra når du er misfornøyd. Da får treningssenteret en mulighet til å rette det opp. Gjelder det slikt som dårlig renhold i dusjen eller apparater som ikke fungerer, kan det være en enkel ting å rydde opp i, uttaler Skogly.

Velg med omhu

Tidligere undersøkelser viser at det er få som tar seg tid til å lese hva slags vilkår de skriver under på hos et treningsstudio. Nesten fire av ti signerer uten å lese betingelsene.

– Da kan du få deg noen ubehagelige overraskelser. For ting kan skje. Kanskje pådrar du deg en idrettsskade, og må la være å trene en tid. Da er det lurt at du kan fryse avtalen, og ikke betale inn en ren gave til treningssenteret. Ny leilighet eller jobb kan gjøre at det hadde vært praktisk å skifte treningssted. Da er det greit at du ikke har en bindingstid du uansett må betale for, poengterer Ann Hege Skogly.

Forbrukerrådets treningstips:

  • Sjekk bindingstid.
  • Få totalpris.
  • Undersøk oppsigelsestid.
  • Du har angrerett når du har signert på gaten.
  • Klag hvis du ikke får det du har betalt for.
  • Forbrukerrådet kan megle dersom du ikke blir enig med treningssenteret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken