Inviterer til nyttårsfeiring

Klare for nyttårsfeiring: Her er venninnene samlet, Ida Svenkerud (t.v.), Ingerid Bø og Lene Christina Kleiven (t.h.). Marte Svenkerud er ikke avbildet. FOTO: PRIVAT

Klare for nyttårsfeiring: Her er venninnene samlet, Ida Svenkerud (t.v.), Ingerid Bø og Lene Christina Kleiven (t.h.). Marte Svenkerud er ikke avbildet. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 3 år gammel

«Er du alene på nyttårsaften? Vi har plass til flere», skriver en jentegjeng fra Nittedal i annonsen sin på Finn.no. – Det kunne vært oss som satt alene på nyttårsaften, sier Lene Christina Kleiven (25) om å åpne hjemmet til feiring av det nye året.

DEL

Jentegjengen, som har holdt sammen siden barneskolen, gjør i år noe de aldri har gjort før. Venninnene Lene Christina Kleiven, Ingerid Bø, Marte Svenkerud og Ida Svenkerud inviterer til nyttårsfeiring for noen som er alene eller rett og slett gruer seg til nyttårsaften fordi de ikke har noen planer.

– Jeg tror ikke det er gøy å sitte alene på store dager det snakkes mye om. Siden vi ikke er så mange som vi vanligvis pleier, tenkte vi derfor at vi kunne invitere noen som ikke har noe sted å være, sier Lene Christina Kleiven.

Til tross for at kvelden enda ikke er planlagt i detalj, kan jentene love god stemning, mat, dessert og ikke minst hyggelig selskap når det nye året skal feires.

Noen interesserte

Jentene som alle er rundt 25 år henvender seg i annonsen hovedsakelig mot personer i alderen 20–30 år. Og siden Lene la ut annonsen på Finn.no den 28. desember, har noen allerede meldt sin interesse.

– Det er noen som har meldt sin interesse det siste døgnet, sier hun.

Videre forteller hun at jentene synes det er hyggelig å være flere, men har forståelse for at enkelte føler det er vanskelig å stå fram som ensom. På ett døgn har annonsen nådd mange, og har så langt fått 4.000 klikk.

Ensomhet

Flere undersøkelser viser at julen og andre store markeringer forsterker følelsen av å være ensom. Ifølge en undersøkelse gjort av SSB føler 2 prosent av unge mellom 16 og 24 seg ensomme.

På spørsmål om hvorfor de velger å åpne dørene, svarer Kleiven følgende:

– Jeg har tenkt på det i flere år, men det har ikke latt seg gjøre. Vi vet at flere kan grue seg, og vi ville gjøre noe. Nå har vi prøvd, sier Kleiven.

Artikkeltags