– Noen bruker penger på frimerker, vi bruker det på fyrverkeri

SMELL: Christian Holo (til venstre) og Johan Fjeld har brukt 25.000 på fyrverkeri i år. – ndash;Folk bruker mye penger på hobbyene sine, og dette er vår hobby, sier Johan.

SMELL: Christian Holo (til venstre) og Johan Fjeld har brukt 25.000 på fyrverkeri i år. – ndash;Folk bruker mye penger på hobbyene sine, og dette er vår hobby, sier Johan. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Johan Fjeld og Christian Holo har spart penger og planlagt nyttårskvelden sin siden januar.

DEL

(Tønsberg Blad): Rælingen-gutta svir av 25.000 kroner på årets fyrverkeri.

– En kamerat og jeg sparer hele året, og i år har vi brukt rundt 25.000 kroner på fyrverkeri. Jeg er medlem av et fyrverkeriforum på Facebook, og det er ikke uvanlig at folk bruker 50-60.000 kroner, forteller Johan.

– Blitt verre og verre

Johan forteller at han kommer fra en familie som alltid har brukt en del penger på fyrverkeri, og han og kameraten har hvert år siden de var 15 år sparte egne penger til å skaffe seg fyrverkeri til nyttårsaften.

– Og det har bare blitt verre og verre for hvert år, særlig etter at vi begynte å jobbe og tjene egne penger. Eller bedre og bedre, da, sier han og ler.

– Skjønner du at noen syns det er litt sløseri og bruke så mye penger på noe som bokstavelig talt går opp i røyk?

– Sånn halvveis. Det er mye penger, men for oss varer dette mye lenger enn de minuttene det tar å sende dem opp. Vi bruker et helt år på å spare penger og å planlegge oppskytningen. Dette er hobbyen vår. Noen bruker penger på frimerker, vi bruker det på fyrverkeri. Og om jeg har lyst til å bruke penger på dette, må andre bare respektere det, sier han.

– Pass på hva du kjøper

– Har dere hatt noen uhell i løpet av disse årene?

– Et år var det en pinnerakket som ikke gikk opp i lufta, men sprengte på bakken. Men ellers har det gått bra, sier han.

Han sier han venter med å drikke til etter at fyrverkeriet er over.

– Dere som har kjøpt mye fyrverkeri, hva bør man tenke på når man handler inn?

– Det spørs hvor mye man skal bruke, men et effektbatteri til mellom 500-1.000 kroner er et lurt kjøp. Men man bør passe på hva man kjøper, mye er overpriset. Sjekk forhold mellom antall skudd og krutt. Er det mye skudd og lite kruttmengde, har batteriet lite effekt. Det kan være lurt å sjekke videoer på nett. De fleste produsenter legger ut videoer av produktene sine, sier Johan.

Artikkeltags