Gå til sidens hovedinnhold

NRK beklager tekniske problemer under VM-sending – nå lar de konkurrenten sende kveldskampen

Artikkelen er over 3 år gammel

En feilmelding møtte alle som ville se Islands VM-kamp mot Argentina på nett. Kveldens kamp mellom Kroatia og Nigeria sendes også på TV 2 Sumo.

Tusenvis av seere gikk glipp av store deler av VM-kampen mellom Island og Argentina på NRK lørdag ettermiddag. Feilen skyldtes en teknisk svikt hos en ekstern leverandør

– Kjære alle som opplever at streamen er nede. Feilen er funnet, den ligger eksternt. Vi jobber på spreng med å få fikset det. Dette er altså ikke noe vi råder over, men vi beklager dette på det sterkeste, skrev NRK Sport på sin Twitter-konto.

Kanalen sender også kveldens kamp mellom Nigeria og Kroatia. For å unngå at seerne går glipp av også den kampen, lar NRK konkurrenten TV 2 Sumo vise oppgjøret parallelt med dem selv.

– Det viktigste for oss er at publikum får se eller høre kampen, sier NRKs kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skauglund til NTB.

VM-kampen mellom Island og Argentina gikk i svart tidlig i første omgang for seerne på NRKs nett-TV.

Feilmeldingen lød «det oppstod en feil under lasting av mediainnholdet» og dukket opp få minutter ut i den første omgangen. Det skapte sterke reaksjoner blant sinte seere i sosiale medier.

– Altså, hvis ikke NRK sporenstreks får ryddet opp i de tekniske problemene, kan NRK vennligst legge ned. Det er rett og slett ikke lov å få tekniske problemer under denne kampen, skriver en Twitter-bruker.

I løpet av andre omgang rettet NRK feilen, men flere seere slet med tekniske problemer gjennom hele kampen. Oppgjøret mellom Island og Argentina endte for øvrig 1-1.

Kommentarer til denne saken