– Det var rett og slett pinlig å servere maten på julaften

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Avisa Nordland: En ansatt ved Nordlandssykehuset i Bodø kommer med skarp kritikk etter å ha servert pasienter to brødskiver med hvitost til kveldsmat på julaften.

– Når det ikke engang ligger en pepperkake på matbrettet er det rett og slett flaut, sier kvinnen som ønsker å være anonym.

Ifølge henne skal den samme kveldsmaten ha blitt servert til pasienter over hele sykehuset.

God middag

Bodøkvinnen har jobbet på Nordlandssykehuset lenge. Hun forteller at det i tidligere år har vært noe «ekstra» å tilby pasientene til kveldsmåltidet på en dag som julaften.

– Når det er sagt var middagen tidligere på dagen super med god ribbe og desserter. Kveldsmaten derimot vil jeg ikke engang snakke om. Skammelig, slår hun fast.

På matbrettet ligger det i tillegg til brød, ost og smør noe som ifølge kvinnen enten var potetsalat eller fruktsalat.

– Det forteller sin egen historie. Det forteller alt, sier hun.

– Var dette et måltid som var tilrettelagt for en pasient med spesialkost?

– Nei, det var det ikke, svarer hun.

Norge Rundt!

Under fanen «Norge Rundt» ønsker vi i Romerikes Blad å bringe deg de beste sakene fra våre søsteraviser i Amedia. Dette er en av dem!

– Ikke sett maken

Kvinnen forteller derimot at det blant annet står twist og frukt på dagligstuene til de ulike avdelingene på sykehuset.

– Dette er det kun de friske pasientene som får nyte godt av. De aller sykeste, som holder senga, får ingenting, forteller hun og tilføyer:

– Jeg har ikke sett maken – og jeg har jobbet kveld om julaften i flere år. Det har tidligere vært bedre dekket med både det ene og det andre ved siden av, svarer hun.

– Beklager

Kommunikasjonssjef ved Nordlandssykehuset Randi Angelsen beklager dersom noen av pasientene har hatt en negativ opplevelse i tilknytning til søndagens kveldsmat.

– Vi håper de gir tilbakemelding om dette, skriver hun i en epost til Avisa Nordland før hun fortsetter:

– Vi gjør alt vi kan for at de pasientene som må tilbringe jula på sykehus, skal få en god opplevelse av jul – også når det gjelder maten. Derfor kan avdelingene bestille julekurver fra kjøkkenet med frukt og julegodt. De kan også bestille småkaker og julepålegg, som de kan ha på avdelingene og gi til de pasientene. Det kan også bestilles vin og øl til pasienter som ønsker det, fortsetter hun.

Angelsen gjør oppmerksom på at noen av pasientene skal ha diettkost og at matbrettene til den enkelte pasient derfor også tilpasses etter ernæringsbehov.

På spørsmål om dette aktuelle matbrettet ble delt ut til alle pasientene og om sykehuset vedkjenner seg kveldsmenyen, svarer Angelsen følgende.

– Gårsdagens meny besto av ribbe og medisterkake til middag, kake på ettermiddagen og til kveldsmat var menyen brød, ost, ribberull og waldorfsalat. Om det kan ha skjedd en feil i utdelingen, må vi finne ut av. Dette var det som skulle vært servert.

– Det som kommer på matbrettene til den enkelte pasient, er kun en liten del av det pasientene kan få å spise i jula. Vi håper derfor at personalet på jobb hjelper til slik at pasientene får det de ønsker og trenger nå som det er jul. I tillegg kan pasientene komme med personlige ønsker for hva de vil ha på matbrettet, dersom det er noe de ønsker ekstra.

Artikkeltags