Lykkelig over løsning

LØSNING: Terje Sørlie Skaug (t.v.) og moren Veronica Sørlie har kjempet for jevn tilgang til fysioterapi i flere år. Terjes innlegg på Facebook ga saken oppmerksomhet både internt og eksternt. foto: Ylva Seiff Berge

LØSNING: Terje Sørlie Skaug (t.v.) og moren Veronica Sørlie har kjempet for jevn tilgang til fysioterapi i flere år. Terjes innlegg på Facebook ga saken oppmerksomhet både internt og eksternt. foto: Ylva Seiff Berge

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter sommerferien skal Terje Sørlie Skaug få mer fysioterapi. Både han og moren, Veronica Sørlie, er lettet og lykkelige.

DEL

– Vi har ikke papir på det, men jeg stoler på de tydelige signalene vi fikk i møte i dag. Terje skal få et kontinuerlig tilbud, og ikke et «bolkeopplegg», der det etter ti uker går to måneder uten fysioterapeut, sier Veronica Sørlie.

«Dette er meg: Terje, 34 år, på gamlehjem». Slik startet innlegget som slagrammede Skaug postet på Facebook fra sitt rom på sykehjemmet, Døli omsorgssenter i Hakadal, mandag kveld.

Responsen var enorm. Romerikes Blad omtalte saken, det sammen gjorde blant annet TV2 og Aftenposten. Tirsdag lovet kommunen å se på saken hans en gang til.

Etter møte onsdag forteller kommunalsjef for omsorg, Anne Lindalen, at kommunen omorganiserer hjelpen til Terje:
– Vi har omorganisert innsatsen rundt Terje, i dialog med han og verge. Fysioterapeuten blir nå en del av det faste teamet rundt han – og han får én ansvarlig kontaktperson for hele tjenestetilbudet. Kommunen planlegger fortsatt utifra at han vil ha et langvarig behov for fysioterapi, og har gjort en avtale med verge om hvordan dette skal organiseres. Det er ikke satt en øvre grense for antall timer, men behovet vil bli vurdert fortløpende.

– Stoler på at to års kamp er over

I fjor hadde Sørlie Skaug kun 12 timer fysioterapi. I år har han hatt 20, men nå null.

Kort tid etter postingen på Facebook hadde en ukjent, tidligere slagrammet ung kvinne opprettet en støttegruppe på Facebook. Gruppa fikk raskt 4.500 medlemmer og frustrasjonsinnlegget ble delt over 25.000 ganger.

Slaget i 2011 berøvet Skaug kontroll over kroppen og reduserte snakkeevnen. Jevn trening med fysioterapi de første tre årene ga resultater, men etter 2014 var tilbudet redusert og utviklingen stagnerte.

– Vi er veldig glade nå. Dette er helt nødvendig for Terjes livskvalitet både i dag og i framtida, nå stoler jeg på at over to års kamp er over, sier moren.

Overveldet over støtten

Engasjementet på Facebook har overveldet både mor og sønn. Flere tilbud, også pengeinnsamling, er kommet opp. Det er ikke aktuelt:

– Når fysioterapien kommer på plass har Terje det han trenger. Han har gode folk rundt seg på Døli, og det er planer om en «treningshybel» der han kan leve mer selvstendig med teknologiske hjelpemidler, og mer skjermet fra sykehjemmet.

– Det kom mange tilbud?

– Det er veldig hyggelig med sympatien og oppmerksomheten. Kanskje takker han ja til et tilbud om tatovering – det er noe han er opptatt av, sier Sørlie, lykkelig utmattet.

Artikkeltags