[Varingen.no:] Har du sansen for pent brukt og miljø? Da er lørdag den stor handledagen. Og her snakker vi shopping med veldig god samvittighet.

– Konseptet er jo akkurat det samme som på Barnemessa – men nå går det i dameklær, vesker og skjerf, stråler Lisbeth Skogstrand.

Det er Barnemessa som arrangerer Damemessa, og på samme sted: Nittedal ungdomsskole.

– Og så blir det alt mulig av tilbehør. Til forskjell selger vi ikke leker, sykler og ting. Heller ikke interiørting. Det går på klær og stæsj. Det holder i massevis.

Klær med lappen på

– Vi har altfor mye klær som vi bruker altfor lite. De kan andre ha glede av, sier hun.

– Damer kjøper så mye klær. Det hender jo vi vokser fra det, men veldig ofte ser noe fint i butikken og finner aldri noen anledning.

Hun regner med at mye kommer inn med lappen på. Klær som bare har hengt og hengt i skapet. Bomkjøp som kan bli dine gode kjøp, eller klær som bare er brukt et par ganger. Hun regner med at prisen blir omtrent som på Barnemessa. Godt under halv pris.

– Her kan du gjøre noen skikkelige kupp både på merkeklær, treningstøy og alt mulig av klær og sko.

– Vi kjøper altfor mye billige klær

Og i tillegg er det bra å handle brukt.

– Handler vi brukt så vil vi få ned det totale forbruket. Vi kjøper altfor mye billige klær. Det er ikke bærekraftig å produsere så mye, sier hun. Og kommer med en oppfordring:

– Kjøp færre og dyrere plagg.

– I tillegg har det vist seg å ikke være så bra å eksportere så mye klær til U-land, fordi det ødelegger for lokale produsenter. Da er det bedre å bruke våre egne brukte klær sjøl. Kanskje enda viktigere på dameklær enn barneklær.

Slippe maken kjole på julebordet

Og på Damemessa kan du finne det som ingen andre har. Det kan være greit foran årets julebordsesong.

– Sjansen til å komme i samme kjole som andre har er betydelig mindre om du kjøper den på Damemessa.

Litt overveldende

Nå koker det litt i Barnemessekomitéen. Det er nok å gjøre foran lørdagens Damemesse.

– Vi er akkurat ferdig med Barnemessa og akkurat trukket pusten og så er vi på´n igjen. Det er litt overveldende, sier Lisbeth Skogstrand.

Men dette har de tro på. Og sett i lys av suksessen Barnemessa har vært, så lover det godt både for våre private kles-lommebøker, miljøet og for de som har fulle garderobeskap de gjerne vil dele med andre. Barnemessa er forøvrig et non-profit foretak. Overskuddet går til nye Barnemesser og et godt formål, og klærne som blir igjen blir sendt videre til gode formål i Romania.

80 leverandører

I uka som var hadde de fortsatt flere leverandørnummer igjen. Så har du noe du vil selge på messa, kryss fingrene og send en mail til barnemessa@live.no. Sist uke var de oppe i 80 leverandører.

– Vi har litt høyere tak . På barnemessa leverer folk så sinnsyke mengder. vi har egnet med at i volum så leverer de noe mindre nå. Derfor har vi flere leverandørnummer til utdeling, og litt å gå på. Men nok klær og tilbehør det blir det, lover Skogstrand.

Lurer man på konseptet kan man gå på barnemessa.no. Der står det nøye forklart.