Nok et GPS-tyveri oppdaget

Onsdag morgen ble nok et gravemaskinfirma utsatt for tyveri av GPS-utstyr.

DEL

Politiet var på åstedsbefaring ikke langt fra Vormsund i Nes etter at det kom melding klokka 7 på morgenen onsdag. Den gikk ut på at det er stjålet GPS-utstyr fra en gravemaskin på Blakervegen-sida øst for Kulmoen travbane i Nes.

– Patruljen melder at det skal være borttatt GPS-utstyr verdt ca, 250.000 kroner, sier operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt til RB.

Utstyret hjelper gravemaskinførerne til å gjøre jobben mer effektivt og nøyaktig. Lignende tyverier har skjedd flere ganger før. I mai i år ble ble det stjålet GMP-utstyr for millioner i Rælingen.

– Dette er i ferd med å bli et stort problem nå. Vi har hatt flere av disse tyveriene den siste tida, uttalte operasjonsleder Arild Bråten i Øst politidistrikt til rb.no dengang.

På våren var det ekstra mange slike tyverier:

  • Natt 19. april: GPS-utstyr til 180.000 kroner ble stjålet fra flere traktorer i Smedstadgrenda i Gjerdrum.
  • I løpet av påsken: GPS-utstyr til rundt 200.000 kroner ble stjålet fra to anleggsmaskiner tilhørende Nordby Maskin i Reinsdyrveien og Minkveien i Nannestad.
  • Natt til 2 mai: Bonde Anders Nordlund ved Vormsund ble frastjålet GPS-utstyr for 200.000 kroner. Også bonden på nabogården ble frastjålet GPS-utstyr samme natt.
  • Natt til 8. mai: Fire gravemaskiner ved Leca i Rælingen, tilhørende Morten Bruvold AS, ble frastjålet GPS-utstyr for halvannen million kroner.
  • Slutten av mai: GPS-utstyr til rundt 200.000 kroner ble stjålet fra to anleggsmaskiner tilhørende Nordby Maskin i Reinsdyrveien og Minkveien i Nannestad.
  • August: Hæhre entrepenør AS fikk frastjålet GPS-utstyr fra maskiner på byggeplassen Langseth i Eidsvoll.

Kommunikasjonssjef skadeforsikring i Gjensidige, Bjarne Rysstad, har tidligere bekreftet at tyverier av GPS-utstyr er et økende problem.

– I fjor hadde vi 58 tyverier fra arbeidsmaskiner. GPS-utstyr utgjør en del av dette, uten at jeg kan gi deg konkrete tall her og nå. Det er enklere å stjele og omsette utstyr enn hele kjøretøy. Det samme ser vi når man stjeler båtmotorer i stedet for hele båter, uttalte Rysstad til RB dengang.


Artikkeltags