Politiet på Romerike rykket ut til Auli i Nes etter at de ved 20.40-tida fikk melding om en mann i klovnemaske i veikanten.

– Innringer til oss satt bak rattet med to barn i bilen da det dukket opp en mann i klovnemaske i grøfta. Han skal ha hatt et balltre eller noe lignende i hånda og løpt etter bilen, opplyser operasjonsleder Patrick Solberg i Øst politidistrikt Romerike til rb.no.

Hendelsen fant sted like ved Auli barneskole og kort tid senere kom politiet i kontakt med fire-fem ungdommer i samme område. De var i besittelse av en klovnemaske.

Unge gutter som filmet

– Dette er unge gutter i starten av tenårene. En av dem skal ha gjennomført «skremminga» i veikanten mens de andre har stått et lite stykke unna og filmet det hele. Dette er oppførsel vi ikke synes noe om, sier operasjonsleder Solberg til rb.no.

Operasjonslederen forteller at «klovnen» skal ha forsøkt å slå etter bilen, men at han ikke traff. Slagvåpenet som politiet tidligere i kveld henviste til var en hockeykølle.

– Vi synes jo ikke noe spesielt om denne måten å drive spøk og skremsel på. Om det utarter på samme måte som i USA er det ikke bra, sier Solberg.

Problem i flere land

Fenomenet med skremmende klovner skal ha startet i Northampton i Storbritannia og videre spredd seg til USA den senere tida.

Så ille har skremmingen vært at enkelte har opprettet borgervern for å få bukt med problemet. Operasjonsleder Solberg setter liten pris på at fenomenet nå sprer seg til Norge og Romerike:

– Dette høres jo veldig ut som noe som stammer fra USA, så det er antakelig en copycat vi har med å gjøre. I verste fall kan folk med dårlig helse bli syke av slike ting.