Politiet mener de vet hvem som låste opp huset i Nes: – Flere piler peker i samme retning

ÉN PEKER SEG UT: Politiet mener de vet hvem som åpnet opp for festen i Nes i romjula. Så langt har de ikke snakket med personen. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGLBADET

ÉN PEKER SEG UT: Politiet mener de vet hvem som åpnet opp for festen i Nes i romjula. Så langt har de ikke snakket med personen. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGLBADET Foto:

Skandalefesten i Nes etterforskes fortsatt. Nå mener politiet å vite hvem som har låst opp døra.

DEL

Natt til 3. juledag stoppet politiet en fest i Nes som hadde kommet helt ut av kontroll. Blant annet ble flere tv-er kastet ut av vinduet og politiet omtalte huset som rasert.

Rett før helga erkjente en mindreårig gutt at han hadde vært med på festen og at han var en av dem som kastet en tv ut av vinduet. I løpet av nyttårshelga har politiet mottatt flere tips. De aller fleste mot én person.

– Vi har fått flere tips om én navngitt person. Om at vedkommende har åpnet huset. Vi har ikke fått tak i personene ennå og har derfor ikke gjennomført avhør, sier lensmann Bernt-Ingar Jahren.

Raumnes omtalte de nye opplysningene først og til avisen forteller Jahren at politiet tror personen er bortreist for øyeblikket. Til RB kan ikke lensmannen svare på om personen er over eller under 18 år.

– Huseierne er selvfølgelig preget

Eierne av boligen var ikke hjemme, og de har til politiet forklart at de ikke vet hvem som har låst opp huset. De mener det kun var de to som bodde i huset som hadde nøkkel. Likevel er det ingen tegn til innbrudd i boligen.

– Er det ingen nøkler som er savnet?

– Jeg kan ikke avkrefte eller bekrefte det. De som bor i huset sier det kun er de som har tilgang på huset, men så er det tydeligvis noen andre som har hatt tilgang. Dette jobbes det videre med, sier Jahren.

Huseierne har via politiet gjort det klart at de ikke ønsker å snakk med pressen.

– Hvordan har de reagert på dette?

– Jeg har ikke spurt de direkte om det, men det er klart at dette preger dem. De har fått ødelagt huset sitt og må gjøre en betydelig jobb for å få det tilbake i den standen det var, svarer Jahren.

Én mindreårig har erkjent hærverk etter kaos-festen i Nes 

Reagerer på dårlig varsling

Hvor mye det er ødelagt for reint økonomisk er ifølge lensmannen så langt ikke klart.

ETTERFORSKER: Lensmann Bernt Ingar Jahren ved Nes lensmannskontor.

ETTERFORSKER: Lensmann Bernt Ingar Jahren ved Nes lensmannskontor.

– Vi var i kontakt med takstmann og forsikringsselskap før helga. En oversikt over skadene er så langt ikke klart.

RB har tidligere omtalt noe av skadene på huset. To tv-er ble funnet utenfor boligen sammen med en del klær. Inne i boligen var det tilgriset med mat utover i huset, det var flere ting som var knust og ødelagt. I tillegg er et brannslokningsapparat tømt inne i boligen.

Lensmann Jahren reagerer på at ingen sa ifra om festen tidligere.

– Jeg regner med at flere av ungdommene som var på festen bor i et hjem, da burde de ha reagert på at det her var et hjem som ble ødelagt, sier lensmann.

Artikkeltags