Måtte sende hjem elevene etter brann på skole

SLOKKET: Brannen i kjelleren kunne ikke ses fra utsiden, men elevene ble sendt hjem på grunn av røyklukt. FOTO: VIDAR SANDNES

SLOKKET: Brannen i kjelleren kunne ikke ses fra utsiden, men elevene ble sendt hjem på grunn av røyklukt. FOTO: VIDAR SANDNES Foto:

Politiet mistenker at brannen på Kjenn skole var påsatt.

DEL

– Man blir jo bekymret når noe slik skjer, sier rektor Eivind Næss ved Kjenn skole i Lørenskog til rb.no.

Klokka 11.23 mandag morgen ble politiet varslet via brannvesenet om en brann i kjelleren på skolen der det går rett over 450 elever fra 8. til 10. trinn.

Ifølge operasjonsleder Arild Bråten har det begynt å brenne inne i et rom i kjelleren. Ifølge operasjonslederen mistenker politiet at brannen er påsatt.

Sendt hjem

Rektor Næss er kjent med mistanken.

– Vi tror ikke det er påsatt med vilje for å brenne ned skolen, men at det er snakk om uvettig bruk av åpen ild og at man ikke har skjønt konsekvensene av det de holdt på med, sier Næss.

Rektor forteller at evakueringen av 450 elever gikk smertefritt. Ingen ble skadet. Røyken fra kjelleren var kraftig og lukten sitter ifølge rektoren i veggene.

– Elevene ble stående en stund ute, så det ble nok litt kaldt, men ellers gikk at bra. Elvene ble sendt hjem etter en tur i Kjennhallen, sier rektor.

Fikk bistand fra Oslo

110-sentralen opplyser til Romerikes Blad ved 12-tiden at brannmannskap gikk gjennom skolen for å finne ut hvor røyken kom fra. Oslo brannvesen bisto.

Politiet opplyser på Twitter ved 12.30-tiden at skolen nå skal ha kontroll på alle elever og ansatte på skolen. Det er ikke meldt om personskader.

Det har ifølge politiet vært stor røykutvikling fra kjelleren, men trolig ikke mye åpne flammer.

«Det er per nå uvisst hvor omfattende skader det er på skolebygningen, og når elevene kan gå tilbake til skolen», skriver politiet på Twitter.

Artikkeltags