Ønsket i miljøtoppen

PÅ MILJØTOPPEN: Jørgen Næss Karlsen er innstilt på det nest øverste trinnet i Natur og Ungdom.

PÅ MILJØTOPPEN: Jørgen Næss Karlsen er innstilt på det nest øverste trinnet i Natur og Ungdom. Foto:

Jørgen Næss Karlsen (22) fra Skedsmokorset er fortsatt sterkt ønsket i toppen av en av Norges viktigste miljøorganisasjoner. Nå ber han politikerne i Lillestrøm om å våkne.

DEL

Natur og Ungdoms valgkomité har valgt å gjeninnstille Jørgen som 1. nestleder i Natur og Ungdom. Natur og Ungdom (NU) er Norges største miljøorganisasjon for ungdom, med nesten 10.000 medlemmer. Næss Karlsen har tidligere vært en aktiv stemme i den lokale miljødebatten på Nedre Romerike, og har det siste året sittet som 2. nestleder i Natur og Ungdom.

Valgkomiteens leder, Torgeir Vestre, sier at Næss Karlsen er en person med unike egenskaper og miljøkunnskaper, og at han har vært en viktig stemme for Natur og Ungdom det siste året.

– Vi er svært fornøyd med at han har takket ja til å ta et år til som nestleder, sier Vestre.

Store utfordringer i Lillestrøm

Jørgen Næss Karlsen sitter i utvalget for et oljefritt Barentshav, men sier at miljø er en global utfordring, som også må løses helt lokalt.

– Vi har sett det så alt for tydelig i Skedsmo. Boligfelt bygd på gammelt søppeldeponi, dekommisjonering av atomreaktorer, og hvor forurensa Nitelva er. Nå med nye Lillestrøm kommune er det viktigere enn noen gang at politikerne på Romerike tar ansvar for miljøet, sier Næss Karlsen

2019 har vært et viktig år for Natur og Ungdom og miljøbevegelsen generelt. Gjennom blant annet de landsomfattende skolestreikene har ungdoms miljøengasjement vært på radaren som aldri før, og Natur og Ungdom har i løpet av det siste året vokst med over 2000 medlemmer.

– Vår største sak

– Klima- og miljøspørsmål er definitivt vår tids største politiske sak. Både klimakrisa og tap av naturmangfold er de største utfordringene vi står ovenfor, som vi ser dagens politikere sliter med å ta fatt på. Ingenting gir mer mening for meg enn å gjøre alt jeg kan for å løfte klima- og miljøsaker, og ingen steder er bedre egnet å gjøre det enn i Natur og Ungdom, sier Næss Karlsen

Therese Hugstmyr Woie (22) fra Tromsø er innstilt som leder i Natur og Ungdom for neste år. Selve valget vil foregå på Natur og Ungdoms landsmøte 5.–8. januar 2020.

Artikkeltags