Oljesøl i Leira: – Er som å lete etter nåla i høystakken

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er blitt oppdaget oljesøl i elva Leira ved Sørumtangen. Brannvesenet betegner situasjonen som ubetydelig.

DEL

– Det er snakk om en tynn, tynn hinne av det som trolig er diesel. Vi har vært og sjekket med kommunen og de har tatt over, men vi får ikke gjort noe mer med det. Vi har lagt ut lenser helt nede ved Frogner, så vi har klart å stoppe videre spredning fra Leira, forklarer vakthavende i Brannvesenet.

Det var seniorrådgiver ved kommunalteknikk i Gjerdrum kommune, Anders Cedell, som fikk varselet fra brannvesenet.

Jeg fikk en telefon fra 110-sentralen om at det var lokalisert oljesøl i Leira i Sørum kommune.
Vi tok en befaring ved Sørumstangen og nedover elva, og da luktet vi dieselolje. Vi fikk ikke undersøkt noe nærmere, for det er så gjengrodd der at du burde ha machete, forklarer Cedell.

Han forklarer videre at Sørum kommune skal se nærmere på situasjonen.

Skal bruke kano

Enhetsleder i vei, vann og avløp i Sørum kommune, Hans Arild Johansen, forteller at de skal ut og se på situasjonen onsdag.

– Vi reiser ut så fort vi får tak i en kano, vi kommer ikke frem med båt så vidt jeg har skjønt. Vi må låne kano privat, og det får jeg ikke til før i morgen.

De vet ennå ingenting om hvor sølet kommer fra.

– Vi vet ikke om det kommer fra Gjerdrum, Nannestad, Ullensaker eller Sørum. Det kan være en dieseltank eller en nedgravd oljetank, men vi vet ikke. Dessuten er det så mange gårder langs denne elva at det er som å lete etter nåla i en høystakk, sier Johansen.

Johnsen håper de kan si mer om saken onsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken